Руснак оцеля 67 дни в надуваема лодка в Охотско море

0
Риболовен кораб "Ангел" спасява мъж, загубил половината от теглото си в морска одисея
Риболовен кораб "Ангел" спасява мъж, загубил половината от теглото си в морска одисея Снимка: Russian Emergency Ministry Press Service via АР

Риболовен кораб "Ангел" спасява мъж, загубил половината от теглото си в морска одисея

Невероятна история за оцеляване се разигра в суровите води на Охотско море, където руснак бе спасен след повече от два месеца дрейф в малка надуваема лодка. Трагичният инцидент отне живота на двама други пътници - брат и племенник на оцелелия.

Спасителна операция в последния момент

Вчера руската прокуратура съобщи за успешното спасяване на мъж от риболовен кораб край полуостров Камчатка. Въпреки че официалните източници не разкриват самоличността му, руските медии идентифицират оцелелия като 46-годишния Михаил Пичугин.

Трагичен край на семейно пътешествие

Според информацията, Пичугин е тръгнал в началото на август на пътешествие за наблюдение на китове в Охотско море. Придружавали са го 49-годишният му брат и 15-годишният му племенник. Трагичният обрат настъпва, когато на 9 август тримата поемат обратно към остров Сахалин от Шантарските острови.

Борба за оцеляване в открито море

Двигателят на малката надуваема лодка спира да работи, оставяйки тримата мъже на произвола на морските течения. С ограничени запаси от храна и около 20 литра вода, те се оказват въвлечени в отчаяна борба за оцеляване.

Драматично спасяване и трагичен край

Риболовният кораб "Ангел" открива лодката след повече от два месеца дрейф. За съжаление, спасителите намират телата на брата и племенника на Пичугин в лодката. Самият Михаил Пичугин е намерен жив, но в изключително тежко състояние.

Медицинска помощ и възстановяване

При спасяването си Пичугин тежи само 50 килограма, след като е загубил половината от теглото си. Въпреки тежкото изпитание, състоянието му е определено като стабилно и без непосредствена опасност за живота, съобщават от Магаданската областна болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари