Руският парламент ратифицира военен договор със Северна Корея

1
Споразумението е подписано от Путин и Ким Чен-ун през юни
Споразумението е подписано от Путин и Ким Чен-ун през юни Снимка: АП / БТА

Документът предвижда незабавна военна помощ при нападение

Държавната дума ратифицира военен договор между Русия и Северна Корея.

Долната камара на руския парламент - Държавната дума одобри днес ратификацията на важен стратегически договор между Руската федерация и Корейската народно-демократична република (КНДР).

Ключови точки на споразумението

Основният акцент в документа е поставен върху взаимната военна подкрепа. При въоръжено нападение срещу една от страните, другата се задължава да окаже незабавна военна и друга помощ.

Подписване на високо ниво

Договорът получи официално одобрение по време на визитата на руския президент Владимир Путин в Пхенян през месец юни, когато документът беше подписан от него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Международна реакция

След започването на войната в Украйна се наблюдава засилено сътрудничество между Русия и Северна Корея. Южна Корея и Украйна изразяват притеснения относно възможното разполагане на севернокорейски военни части в подкрепа на руските сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Нешънъл джиографик
    Например ФАЩ и ИЗсраел са пример за урунгели,които се подкрепят
  • 7
    7
    фена на Путин
    Напълно нормално. Като точка 5 от нато. Нападат един и незабавно другите помагат на нападнатия, включително и с нападение по агресора. Хората си имат суверенитет, имат си договор, изпълняват си го. Наемниците в Курск ги чака страшна съдба. Изкормване и инсинерация. На всеки ход на запада Путин отговаря с три. Познайте кой го най-боли ?
  • 2
    6
    Нешънъл джиографик
    В моите дългогодишни впечатления от поведенческите особености на урунгелите съм забелязал, че у тях се наблюдава въпиюща нужда да се подкрепят...
  • 1
    5
    daskal
    Дори пропаднал и смрадлив ДеБилен алкохолик като мен е наясно,че най големите стени са на мексиканската граница на Фашистките Американски Щати и в клоаката ИЗсраел на ивицата Газа. Но понеже пия евтина водка от сутринта в селския хоремаг,не мога да си формулирам мисълта правилно
  • 0
    4
    daskal
    Голям наплив има да нападат и двете страни! Чак огради са си издигнали, за да не могат поданиците им да бягат навън.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари