Руски градинар счупи национален рекорд с 817-килограмова тиква

4
Победителят подобри предишния рекорд с 46 килограма в надпревара с вековна история
Победителят подобри предишния рекорд с 46 килограма в надпревара с вековна история

Победителят подобри предишния рекорд с 46 килограма в надпревара с вековна история

В столицата на Руската федерация - Москва, се проведе един от най-старите конкурси за градинари, който е част от традиционния Есенен фестивал. Това събитие има богата история, датираща още от времето на цар Петър Велики, който го е инициирал за първи път.

Тазгодишното издание на състезанието беше белязано от забележително постижение. Руският градинар Александър Чусов успя да отгледа тиква с невероятното тегло от 817 килограма, с което спечели първото място и си осигури титлата за най-голяма тиква в страната, информира "Ройтерс".

Организаторите на събитието споделиха, че теглото на гигантския зеленчук е сравнимо с това на възрастен бик, което прави постижението още по-впечатляващо. Чусов не само спечели състезанието, но и успя да подобри предишния национален рекорд с цели 46 килограма. Досегашният рекорд е бил за тиква с тегло от 771 килограма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Български гадняр
    Ако беше насадил семе от Банкянска Тиква, сега щеше да бие всички рекорди -хем голяма, хем крадлива и за да я опази, щяха да са му нужни снайперисти по оградата.
  • 5
    2
    Мунчо
    Кога наш Тиквомир отиде в Русия?
  • 3
    1
    Кмета
    Кмета на Тиквенбург (Севлиево) отправи официална покана към рекордьора за участие в празника на тиквата в града. :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари