Руски експерт призовава за ядрен удар срещу НАТО

1
Влиятелен руски експерт призовава за по-агресивна ядрена политика спрямо НАТО
Влиятелен руски експерт призовава за по-агресивна ядрена политика спрямо НАТО

Влиятелен руски експерт призовава за по-агресивна ядрена политика спрямо НАТО

Сергей Караганов, известен руски специалист по външна политика, призова за значителна промяна в ядрената стратегия на Москва. В интервю за вестник "Комерсант" той настоя за по-настъпателна позиция спрямо Запада, включително готовност за използване на ядрено оръжие срещу държави, подкрепящи Украйна в конфликта с Русия.

Караганов, чиито възгледи често се разглеждат като индикатор за руската външнополитическа мисъл, предложи радикална стъпка - ограничен ядрен удар срещу страна членка на НАТО. Според него това би демонстрирало решимостта на Русия, без да предизвиква мащабен ядрен конфликт.

"Време е да обявим, че имаме правото да отговорим с ядрен удар на всякакви масирани удари по наша територия. Това се прилага и за всякакво заемане на нашата територия", заяви експертът, визирайки скорошните събития в Курска област.

Караганов критикува настоящата руска ядрена доктрина като недостатъчно възпираща и потенциално опасна за страната. Той смята, че Русия трябва да разсее представата, че е малко вероятно да използва ядрено оръжие при каквито и да било обстоятелства.

Експертът изрази опасения, че продължителната война в Украйна може да доведе до "упадък и може би дори до срив" на Русия, ако не се предприемат решителни действия.

Въпреки че позицията на Караганов не е официална, неговите изказвания се следят внимателно от западните анализатори. Някои смятат, че той може да изпълнява ролята на "лош полицай", позволявайки на президента Владимир Путин да изглежда по-умерен в сравнение.

В отговор на въпрос дали предложената от него политика не би довела до пълномащабна ядрена война, Караганов заяви: "Предположението, че ограничената употреба на ядрено оръжие задължително ще доведе до всеобщ ядрен Армагедон, не издържа критиката."

Експертът подчерта, че не призовава към ядрена война, а към "спасяването на света и Русия". Според него Западът има интерес от продължаването на конфликта, което налага Русия да предприеме решителни действия.

Изказванията на Караганов идват в момент, когато Москва обяви, че ще преразгледа своята ядрена доктрина. Настоящата политика предвижда използване на ядрено оръжие само в отговор на ядрен удар или конвенционална атака, застрашаваща съществуването на страната.

Тези изявления предизвикват сериозна загриженост сред западните експерти по сигурността и подчертават нарастващото напрежение в международните отношения. Остава да се види как ще реагират световните лидери на тези провокативни предложения и дали те ще повлияят на бъдещата ядрена стратегия на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    25
    Здравейте голтаци
    Вие всички сте пообъркани бре.Бъркани яйца ли ядохте или дъвчете качак.
  • -1
    24
    Бесараски хуйосмук ZZданко
    Жалките ебани в гъза бандеронацистки УСраинци заедно с цялото ебано в гъза лайНАТО много се бяха наточили да сломят Русия ама нещо май им се пръснаха задниците,да им еба путката майна нацистка да им еба! България ги МРАЗИ!Слава на Русия и голям КУР за хохълската тор!
  • -2
    23
    Запознат бесарабски гей
    Моля обърнете внимание на моите гей клипчета,в които тумба руски тираджии ми пръскат задника,има и такива на които Спецов опъва Кокорчо както и Кирчо,който прави свирка на Боко
  • 0
    22
    ZZданко
    Жалките тероруZZ-НАЦИ-та само плашат с дрънкане на ръждясали оръжия. Видя се колко са неможещи и прости! Щяха да влязат в Киев за три дни, а вече трета година не могат да минат границата. Смешни и жалки отрепки! България ги МРАЗИ! Слава на братска Украина!
  • 3
    21
    Запознат
    Тези мошенници кЪстадин кЪсопишков и боклук Алтънчо(с прякор "Плешивата Златка") ли ще "защитават" интересите на България?! Нека всеки сам прецени, кое е истина и кое е лъжа, от видеата посветени на сектата на мършляците "иZраждане" Главни действащи лица - кЪстадин кЪсопишков и боклук Алтънчо(с прякор "Плешивата Златка"): 1) https://www.youtube.com/watch?v=XBgl5jk1k0M 2) https://www.youtube.com/watch?v=3l9lr1gGvZ8 3) https://www.youtube.com/watch?v=eKJVbP8TxmM
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари