Русия удължи забраната за износ на бензин до края на годината

1
Има изключения, за които ограничението не се отнася
Има изключения, за които ограничението не се отнася

Има изключения, за които ограничението не се отнася

Русия официално удължи забраната за износ на бензин до края на годината, след решение на правителството, обявено чрез агенция ТАСС. Това решение има за цел да осигури стабилност на вътрешния горивен пазар по време на засилено сезонно търсене и планови ремонти на производствените мощности, посочват мотивите на властите.

Забраната, която беше въведена за първи път през септември 2023 година и засегна и дизеловото гориво, има за цел да предотврати недостиг на горива на вътрешния пазар. Властите обясняват, че ограниченията ще помогнат за поддържането на стабилни цени и гарантирането на достатъчно количество бензин за вътрешна употреба.

Същевременно, забраната не се прилага към определени категории износ, включително доставки по междуправителствени споразумения, гориво, пренасяно от гражданите за лично ползване, както и международната хуманитарна помощ. Това позволява известна гъвкавост в изпълнението на международни задължения и нужди.

Решението за удължаване на забраната не беше изненада за пазара, след като по-рано експерти прогнозираха, че ограниченията може да останат в сила поне до ноември-декември. Забраната, въведена през септември, беше първоначално планирана да действа до 31 август, но беше временно отменена в периода от края на май до юли, за да се облекчи натискът върху производителите и да се задоволи международното търсене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари