Русия провежда ядрени учения с мобилни ядрени ракети

0
"Ярс" демонстрират мощта си в отговор на напрежението със Запада
"Ярс" демонстрират мощта си в отговор на напрежението със Запада

"Ярс" демонстрират мощта си в отговор на напрежението със Запада

Русия стартира нови военни учения с мобилни ядрени ракетни комплекси "Ярс", предават руски медии, цитирани от агенция "Ройтерс". Това е второто учение от този тип за последните четири седмици. В района на басейна на река Волга, на около 700 километра източно от Москва, екипажите на ракетните установки ще изминат над 100 километра и ще упражняват камуфлаж и разгръщане, съобщава агенция "Интерфакс".

Тези учения идват след подобно мероприятие в началото на юли и по-малко от два месеца след съвместни тактически ядрени учения с участие на Русия и Беларус. През месец май руският президент Владимир Путин нареди на армията да тренира разполагането на тактически ядрени оръжия в отговор на заплахи от Запада.

Системите "Ярс" са способни да поразяват цели на разстояние до 11,000 километра и могат да бъдат монтирани на камиони или разположени в силози. Путин уверява, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да постигне победа в Украйна, но подчертава, че не изключва промени в ядрената доктрина на страната.

От началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 година, Русия проведе множество военни учения както самостоятелно, така и съвместно с други държави, включително Китай и Южна Африка. Същевременно, сътрудничеството с Беларус също беше засилено чрез интензивно военно обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    фена на Путин
    Братлета, с вас сме ! Работата отива към повторно освобождаване но този път от ЕС.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари