Русия призова за мир между Палестина и Израел

0
Владимир Путин и Махмуд Абас обсъдиха мирното съвместно съществуване
Владимир Путин и Махмуд Абас обсъдиха мирното съвместно съществуване Снимка: БТА / АР / Alexander Zemlianichenko

Владимир Путин и Махмуд Абас обсъдиха мирното съвместно съществуване

Руският президент Владимир Путин проведе среща с палестинския президент Махмуд Абас, по време на която заяви категоричната позиция на Русия относно конфликта в Газа.

Призив за мир

"Принципната позиция на Русия има последователен и абсолютно неконюнктурен характер: твърдо подкрепяме едно скорошно прекратяване на кръвопролитията и предоставянето на хуманитарен достъп до всички нуждаещи се. Призоваваме всички страни да проявяват сдържаност", заяви руският държавен глава в контекста на продължаващата ескалация на палестинско-израелския конфликт.

Дългосрочно решение

По време на срещата Владимир Путин подчерта, че постигането на траен мир в региона е възможно само чрез политически и дипломатически преговори. "Единственото решение е въз основата на известните международни правни основи, чрез международната правна база, предвиждаща създаването на независима и суверенна палестинска държава, която да съществува съвместно в мир и сигурност с Израел", посочи руският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари