Русия обучава хиляди войници от Северна Корея

2
Украинското разузнаване алармира за нова заплаха от севернокорейски военни части
Украинското разузнаване алармира за нова заплаха от севернокорейски военни части Снимка: Асен Игнатов / Архив

Украинското разузнаване алармира за нова заплаха от севернокорейски военни части

Според информация от американския вестник "Вашингтон пост", цитиран от сайта на Данаил Иванов, няколко хиляди войници от Северна Корея в момента преминават обучение на територията на Руската федерация. Очакванията са, че тези военни ще бъдат прехвърлени на фронтовата линия в Украйна до края на текущата година. Допълнително се съобщава, че някои севернокорейски офицери вече се намират на украинска територия с цел проучване на бойната обстановка.

Възможно използване на севернокорейски войски

Украинското разузнаване изказва предположения, че военните сили от Северна Корея биха могли да бъдат разположени в граничните райони на Русия, които в момента са под контрола на украинските въоръжени сили. Целта на подобен ход би била освобождаването на руски войски за активни бойни действия на територията на Украйна. Тази информация придобива допълнителна тежест с изказването на южнокорейския министър на отбраната Ким Джон-хьон, който определя вероятността за изпращане на севернокорейски военни на фронта като "твърде висока".

Доставки на оръжия и боеприпаси

Сътрудничеството между Русия и Северна Корея не се ограничава само до човешки ресурси. Според наличната информация, Северна Корея доставя около половината от артилерийските снаряди, използвани от руските сили срещу Украйна. Количеството е впечатляващо - приблизително 3 милиона снаряда годишно. Освен това, Съединените американски щати твърдят, че Русия е получила и вече е използвала балистични ракети севернокорейско производство в конфликта с Украйна.

Задълбочаване на военното сътрудничество

Военното сътрудничество между двете държави изглежда се развива с бързи темпове. През юни 2024 година Русия и Северна Корея са подписали двустранно споразумение, което включва клауза за взаимна защита. Месец по-късно, през юли 2024 година, елитна военна делегация от Северна Корея е посетила Русия, което допълнително подчертава засилващите се връзки между двете страни в областта на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 3
    Ти не си ли учудено запознатия бесарабски циганин ? Няма ли да отскочиш до Угледар да ни кажеш как е хахаха
  • -3
    3
    Една
    Копейка си, ама драскаш за 50
  • 2
    2
    Наркоман Зеленски
    Охххх значи освен Кадиров и Путин,хохълският ми задник ще ти напъне Ким оххх оххх
  • 4
    1
    34g34g34
    така е, трябва да си помагат, все пак запада скоро ще започне война с Русия, Китай, Иран и Северна Корея, така че е добре те да са подготвени, а те са и го правят от години, само западните свини, които досега тероризираха само слаби и невъоръжени държави си помислиха, че са голяма сила, само че сега като видяха Русия и как не може да бъде спряна, ще си седнат на мазния задник и следващите 5-10 години ще се подготвят, за да могат да започнат ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА до около 2030 - 2035 година и тогава всички ще мрем, така че който каквото направи до тогава, това ще е
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари