Русия конфискува 100 милиона долара от Google за финансиране на войната в Украйна

2
Финансирането на войната в Украйна е приоритет за Кремъл
Финансирането на войната в Украйна е приоритет за Кремъл Снимка: ТАСС / Архив

Финансирането на войната в Украйна е приоритет за Кремъл

По информация, публикувана от „The Telegraph“, руските власти са предприели драстични мерки, конфискувайки над 100 милиона долара от американския технологичен гигант Google. Тези средства са насочени към финансирането на военните действия на Русия в Украйна, според източници на изданието.

През 2022 година, след запориране на сметките на Google в Русия от местните съдебни изпълнители, руското подразделение на компанията бе принудено да обяви фалит. Средствата, събрани по този начин, са били прехвърлени към руски телевизионни канали, които, според „The Telegraph“, ще ги използват за подкрепа на войната в Украйна.

Възможни последици за международните отношения

Тази конфискация може да задълбочи напрежението между Русия и международните технологични компании, както и да повлияе на глобалните политически и икономически отношения. Отношенията между Русия и западните държави и компании вече са подложени на изпитание заради конфликта в Украйна, а подобни действия могат да доведат до допълнителни санкции и ответни мерки от страна на САЩ и Европейския съюз.

Реакции от Google и международната общност

Все още няма официални коментари от страна на Google или правителството на САЩ относно конфискацията на средствата. Въпреки това, международни експерти предупреждават, че подобни действия могат да имат сериозни последствия за Русия, включително допълнителни икономически санкции и международна изолация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    16
    До 12
    Заблудена комунистическа овца ! Къде са цивилизованите страни ,къде е твоята Русия бе ,неграмотен АБПФК !
  • -1
    15
    Лойд Остин
    Куролап мартинчо нещо се е превъзбудил,май му се ядат негърски лайна хохохо
  • -1
    14
    Горд лайНАТОвец
    Аз съм горд лайНАТОвец и викам слава Кокаина! Скоро ще си опаковам багажа,че ме чака черната мамба на Лойд Остин или чеченска паламарка каквато очаква Куролап Зеленски!
  • 2
    13
    Горд НАТОвец
    Педалче, "Слава России!" ходи да си викаш в пРоссия, там се опитай да развяваш плакати за мир и за спиране на войната. Тук е ЕС и НАТО, и на нас ни е през оная работа за пРоссия-та ... Стягай си багажа и да те няма, мръсен русофилистичен отпадък. Да не би в пРоссия някой някога да е викал "Слава Болгарии!"???
  • 2
    12
    Слава России!
    Оооооох, те едни укро-герои – целите в кръв и лайна! Ама Вова Путин, да се свети името Му, им е хванал цаката: моГилизира ги бавно, един по един или групово, с усмивка и наслада! Искахте Майдан, искахте €вроамерикански ценности – вот вам хер!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...