Русия и Северна Корея на път към ратифициране на военен съюз

0
Владимир Путин внася в Думата споразумение за "стратегическо партньорство" с КНДР
Владимир Путин внася в Думата споразумение за "стратегическо партньорство" с КНДР Снимка: ТАСС

Владимир Путин внася в Думата споразумение за "стратегическо партньорство" с КНДР

Руският президент Владимир Путин направи решителна стъпка към задълбочаване на отношенията между Руската федерация и Корейската народно-демократична република (КНДР), внасяйки в Държавната дума проект за ратифициране на споразумение за всестранно стратегическо партньорство между двете държави. Информацията беше разпространена от медията ASTRA, която следи отблизо развитието на руско-севернокорейските отношения.

Споразумение с военен привкус

Договорът, който сега чака одобрение от руския парламент, носи характеристиките на военен съюз. Той предвижда взаимна военна и друга помощ между Русия и КНДР в случай на външна агресия срещу която и да е от страните. Това споразумение беше първоначално подписано през лятото на 2023 година по време на визитата на Путин в Пхенян, столицата на Северна Корея.

Практически последици от сближаването

След посещението на руския лидер в КНДР се наблюдава значително увеличение на използването на севернокорейски артилерийски боеприпаси от страна на руската армия. Това показва, че споразумението вече има реални практически измерения в областта на военното сътрудничество.

Потенциално участие на севернокорейски войници

Наскоро високопоставени представители на Южна Корея и Украйна направиха изявления, според които КНДР изпраща свои военнослужещи в Русия за участие във военния конфликт с Украйна. Една от циркулиращите хипотези предполага, че севернокорейските войници може да бъдат натоварени с охраната на руските граници, което би позволило на повече руски военни да бъдат изпратени на фронта в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари