Русия и Китай провеждат мащабни военноморски учения в Тихия океан

0
Западът внимателно следи маневрите на Москва и Пекин
Западът внимателно следи маневрите на Москва и Пекин Снимка: Асен Игнатов / Архив

Западът внимателно следи маневрите на Москва и Пекин

Руски и китайски военноморски сили проведоха съвместни учения в Тихия океан, фокусирайки се върху противоподводни операции. Информацията бе потвърдена от пресслужбата на Тихоокеанския флот на Русия, според съобщение на руската информационна агенция Интерфакс.

Ученията се проведоха в северозападната част на Тихия океан като част от по-мащабно съвместно патрулиране в Азиатско-тихоокеанския регион. Това е поредната демонстрация на засилващото се военно сътрудничество между двете държави.

Според изявлението на руското военно ведомство, "Тактическа група от военни кораби маневрира и сформира маршрут за организиране на отбрана срещу подводници". Този тип учения са от ключово значение за повишаване на оперативната съвместимост между флотите на двете страни и за подобряване на техните способности за противодействие на подводни заплахи.

Съвместните военноморски маневри между Русия и Китай не са прецедент. През последните години двете страни редовно провеждат такива учения, които отразяват нарастващото стратегическо партньорство между Москва и Пекин. Това сътрудничество се разглежда от анализатори като противовес на влиянието на Съединените щати и техните съюзници в региона.

Въпреки че официалното съобщение не предоставя подробности за конкретните кораби, участващи в ученията, или за продължителността им, подобни операции обикновено включват разрушители, фрегати и други противоподводни кораби от двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари