Русия атакува с балистични ракети Одеса

2
Въздушна тревога и експлозии разтърсиха града
Въздушна тревога и експлозии разтърсиха града Снимка: БГНЕС / Архив

Въздушна тревога и експлозии разтърсиха града

Силни експлозии отекват в Одеса, след като въздушна тревога бе обявена в 11:32 часа, съобщават местните канали на приложението Telegram. Минути след това, в 11:37 часа, жителите на града и околността бяха разтърсени от взривове.

Председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер призова всички граждани да останат в укритията си, докато не бъде обявен отбой от тревогата. Според информацията, нападението е било извършено с балистични ракети, насочени към Одеса и Одеска област.

Одеска област е дом на значителна българска общност, наброяваща над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 година, уточнява БТА. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи, като най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Въздушната тревога и експлозиите предизвикаха паника сред местното население, което вече е преживяло редица подобни атаки. Властите продължават да наблюдават ситуацията и да информират обществеността за необходимите мерки за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Фък дъ РФ
    Текат последни месеци от съществуването на кремълският кенеф. САЩ отново ще излязат победители за разочарование на безродните ни русофилистици! Слава на САЩ !!!
  • -2
    3
    do 2
    какво стана? владивосток за 3 секунди щеше да превзема зеления наркоман.. укрорките нямат нищо превзето за 2 години, руснаците ги мелят по 500 на ден
  • 0
    2
    русоид
    що така с ракети? къде е великая могучая красная армия?? а забравих, храни червеите
  • 1
    1
    56u56uj
    браво на Русия! бой по укронацистите! така и техните западномасонски спонсори реват от болка яко и рева им е музика за ушите
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари