Русенци дариха близо 30 000 лева за каузата на Фондация "Александър Русев"

0

Изграждането на басейна ще започне много скоро и всеки, който ни помага, ще бъде част от откриването на това толкова необходимо съоръжение, сподели Илиян Русев - Скури

Русенци демонстрират солидарност: Рекордни дарения за Фондация "Александър Русев" в началото на учебната година.

Инициативата за създаване на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в град Русе продължава да набира скорост. Благодарение на масовата подкрепа от страна на стотици граждани и благодетели, каузата за подобряване качеството на живот на хората със специални потребности се развива с всеки изминал ден.

"Букет цветя – букет надежда" се оказа една от най-успешните благотворителни инициативи за тази година. С активното участие на русенските училища, детски градини и дори отделни класове, кампанията успя да събере близо 30 милиона лева само в рамките на първия учебен ден - 16 септември 2024 година.

Директори и учителски колективи решиха да заменят традиционните букети с кутии за дарения, поставени в училищните дворове. Този жест не само подпомогна финансово Фондация "Александър Русев", но и спомогна за повишаване на осведомеността сред най-малките ученици относно предизвикателствата, пред които са изправени децата с различни ментални или физически затруднения.

Илиян Русев - Скури, председател на Фондацията, изрази дълбока благодарност към всички, които са се включили в инициативата: "Без вас и вашата подкрепа този комплекс няма как да бъде построен", сподели той. С усмивка добави, че се надява цветарите в Русе да не му се сърдят и да са успели да реализират достатъчно продажби за първия учебен ден.

"Изграждането на басейна ще започне много скоро и всеки, който ни помага, ще бъде част от откриването на това толкова необходимо съоръжение. Благодаря ви, че сте с нас", допълни Скури.

Той изказа специална благодарност към ръководствата на редица образователни институции в Русе и региона, включително ОУ "Иван Вазов", ОУ "Никола Обретенов", ОУ "Олимпи Панов", ОУ "Отец Паисий", ОУ "Тома Кърджиев", СУЕЕ "Свети Константин-Кирил Философ", ПГИУ "Елиас Канети", ПГСАГ "Пеньо Пенев", Националното училище по изкуствата "Професор Веселин Стоянов", СУПНЕ "Фридрих Шилер", ОУ "Христо Смирненски", СУ "Свети Свети Кирил и Методий" - град Две могили, ДГ "Русалка" 1 и 2, ДГ "Роза" - село Семерджиево.

Отделно признание получиха и II "в" клас на СУ "Васил Левски", III "б" клас от ОУ "Ангел Кънчев" и VI "б" клас от МГ "Баба Тонка" за тяхното активно участие.

Точната сума на събраните дарения възлиза на 28911 лева. Този значителен финансов принос е съпроводен от неизмеримата стойност на проявените съпричастност и солидарност от страна на всички участници в благотворителната акция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Чувал съм
    Русенци да развържат кесията за доброто дело.Да обяснят в София че в Русе има добро начинание и тоя месец отчети НЯМА ДА ИМА,НЯМА ДА ИМА.Да не споменаваме Имена.
  • 0
    2
    Чувал съм
    На някой русенци май това са им джобните за месец,два за банички и боза.Кафенце и ха ху ,хи хи.Тях такива инциативи не ги касаят.Нали имат кафенце и боза.
  • 0
    1
    daskal
    По груби сметки, това е ЕДНА месечна издръжка на съоръжението, което още не е построено. Примерно първата. Не се сещам откъде ще е втората. За третата не ми се и мисли.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари