Русенско училище стартира учебната година с благодарност към огнеборци

0
Ученици от ОУ „Любен Каравелов“ събират средства за доброволци пожарникари
Ученици от ОУ „Любен Каравелов“ събират средства за доброволци пожарникари Снимка: ОУ „Любен Каравелов“

Ученици от ОУ „Любен Каравелов“ събират средства за доброволци пожарникари

В основно училище "Любен Каравелов" в Русе започна новата 2024/2025 учебна година с нестандартен жест на благодарност към огнеборците и доброволците, участвали в потушаването на пожар в учебното заведение през лятото.

Мария Николова, преподавател по български език и литература, сподели пред БТА, че идеята за този акт на признателност е породена от бързата реакция на пожарникарите по време на инцидента от 12 юли, когато пламъци обхванаха хранилище на втория етаж на училището.

"Стремим се да подкрепим Национална асоциация на доброволците в Република България, тъй като осъзнаваме, че дори героите се нуждаят от подкрепа. Целта ни е да съберем средства за закупуване на ранцеви пожарогасители", заяви Николова.

Началото на учебната 2024/2025 година беше посрещнато с благодарност към огнеборците и доброволците в русенското основно училище „Любен Каравелов“

Снимка: Кореспондент на БТА в Русе Бисер Тодоров

Шестокласникът Борис Дрилски допълни: "През последната година сме свидетели на множество пожари, при които доброволците винаги са на първа линия. Но дори и те се нуждаят от помощ".

Кателина Раднева, ученичка от седми клас в училище "Любен Каравелов", добави своята гледна точка: "Те са помогнали значително на нас, а сега ние им връщаме жеста на добрина".

Важно е да се отбележи, че след пожара училището получи значителна подкрепа от учители, бивши и настоящи ученици, както и от техните родители. Те се включиха активно в почистването и обновяването на засегнатите коридори и класни стаи.

Борис Дрилски разказа за своето участие: "Помагахме, като пренасяхме чинове и столове".

Мария Николова изрази своята благодарност към общността: "В двете организирани акции по почистване се включиха всички учители, ученици и приятели на училището. Те допринесоха не само с материална и финансова помощ, но и повдигнаха духа ни".

В същия ден над 10 учебни и детски заведения в Русе се присъединиха към благотворителната инициатива "Букет цветя, букет надежда" на Фондация "Александър Русев". Кампанията цели да подпомогне изграждането на водно-рехабилитационен комплекс за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в града.

Според информация, предоставена от Регионалното управление на образование в Русе, през новата учебна година общият брой на учениците в областта е 18 318, като 14 743 от тях са в град Русе. Първокласниците в региона са 1517, от които 1113 са в областния град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    дидо перчема
    Какъв пожар има гологлав техник по високо волтови инсталации но май е са мо мъ рз ел ив тъ рт ей
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари