Русенският университет и Адвокатската колегия подписаха договор за сътрудничество

2
Инициативата цели да подготви по-добре младите юристи за предизвикателствата на професията
Инициативата цели да подготви по-добре младите юристи за предизвикателствата на професията Снимка: Русенски университет

Инициативата цели да подготви по-добре младите юристи за предизвикателствата на професията

В знаменателен ден за академичната и правната общност в Русе, Русенският университет "Ангел Кънчев" и Адвокатска колегия Русе положиха основите на дългосрочно сътрудничество. На 16 септември 2024 година, в Заседателната зала на Ректората се състоя официалното подписване на договор, който бележи началото на нова ера в партньорството между двете институции.

Ректорът на Русенския университет, професор доктор инженер Генчо Попов, и председателят на Адвокатския съвет при Русенската адвокатска колегия, господин Златан Златанов, скрепиха с подписите си този важен документ. Господин Златанов, който е възпитаник на Юридическия факултет на университета и бивш председател на Студентския съвет (1999-2004 година), понастоящем заема позицията на народен представител и член на ключови парламентарни комисии.

Събитието привлече вниманието на редица високопоставени представители от академичните среди и правната общност. Сред присъстващите бяха заместник-ректорът по научноизследователската дейност доцент доктор Десислава Атанасова, заместник-ректорът по международното сътрудничество доцент доктор Галина Иванова, деканът на Юридическия факултет доцент Кремена Раянова и нейният заместник доцент доктор Зорница Йорданова. От страна на Адвокатската колегия присъстваха адвокат Зеррин Мустафова и адвокат Миглена Ангелова, която има богат опит като юрисконсулт на община Русе.

Договорът очертава амбициозна програма за сътрудничество, която включва:

  1. Съвместно разработване на научни и практико-приложни проекти
  2. Насърчаване на публикационната дейност
  3. Организиране на образователни и научни събития
  4. Осигуряване на стажове и учебни практики за студентите в реална работна среда
  5. Повишаване квалификацията на адвокатите от колегията

Това партньорство се очаква да донесе значителни ползи както за студентите, така и за практикуващите юристи. То ще създаде мост между теоретичното обучение и практическите аспекти на правото, подготвяйки по-добре младите юристи за предизвикателствата на професията.

Договорът включва съвместно разработване на научни и практико-приложни проекти, насърчаване на публикационната дейност и провеждане на образователни и научни събития. Особено внимание ще бъде отделено на практическата подготовка на студентите от Русенския университет чрез стажове и учебни практики в реална работна среда, осигурени с подкрепата на Адвокатска колегия Русе. Сътрудничеството ще подпомогне и повишаването на квалификацията на адвокатите от колегията.

Подписването на договора отбелязва важна стъпка в сътрудничеството между академичните среди и правната професия, с акцент върху подобряване на професионалната реализация на младите юристи и развитието на нови научни и практически инициативи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    за съжаление
    Русе надали има повече от 40-50 хил. души и отдавна е с изтощен потенциал за висше образование.
  • -1
    9
    Русенец
    До 8 Тук говорим за Русе и не се вълнуваме от панелните пилчарници и гълъбарници край ТЕЦ-овете и Мините. Дръгливият и пъпчив братовчед на старозагорският "славей" Джорджано, редовно цапащ русенските новини с простотията си, отново си въобразява, как подобието на ВУЗ в малката и обезлюдена 70 хил. Зара, може нелепо да се сравнява с престижният Русенски Университет. Сегашната креатура и подобие на университет в малкото миньорско селище от подножието на Ахмак баир се получи от сливането на института за конски доктори и ПУЦ-а(производствено-учебен център) за учители.
  • 3
    8
    проф.Иванов
    Защо Селскостопанският институт запълни 25% от държавната поръчка през учебната 2024/2025?
  • 3
    7
    Сериозна работа
    Фундаментално събитие се е състояло, обединяващо мозъчния тръст на Адвокатската колегия-Русе със сериозния научен потенциал на РУ. Спете спокойно, деца! Спокойни бъдете за правораздаването в посткомунистическа България! Вече 35 г. ни го доказват....
  • 5
    6
    daskal
    Вижте само кой е председател на колегията. Друго не ви трябва.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари