Русенският театър представя премиерно "Бифем"

1

Ростислав Георгиев представя своя визия за майчино-дъщерните отношения

Драматичен театър "Сава Огнянов" в Русе ще зарадва любителите на театралното изкуство с премиерата на спектакъла "Бифем" по пиесата на известната руска писателка Людмила Петрушевская. Представлението ще се състои утре вечер на сцената на културния институт в крайдунавския град.

Боян Иванов, директор на Русенския театър, сподели ексклузивно за Dunavmost: "Това е втората премиера за текущия театрален сезон. Пиесата е много атрактивна и е интересно как ще бъде посрещната от публиката."

"Бифем" е режисьорски проект на младия и талантлив Ростислав Георгиев, който спечели престижния конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" през 2022 година. Наградата му даде възможност да постави пиеса по свой избор на сцената на Русенския театър.

Георгиев разкри същността на спектакъла: "Представлението поставя голямата тема за взаимоотношенията между майка и дъщеря, между две поколения, между две различни гледни точки за живота. През историите на двете жени всеки може да се замисли за взаимоотношенията си със своите близки."

В "Бифем" зрителите ще имат удоволствието да се насладят на майсторската игра на две талантливи актриси от трупата на Русенския театър - Ясена Господинова и Ивана Керанова. Техните превъплъщения обещават да разкрият дълбочината и сложността на майчино-дъщерните отношения, представени чрез уникалния почерк на Людмила Петрушевская.

Премиерата на "Бифем" се очаква с голям интерес от русенската публика, тъй като спектакълът комбинира съвременна драматургия с младежки режисьорски поглед. Това произведение има потенциала да провокира размисъл върху вечните теми за семейните връзки, приемствеността между поколенията и различните житейски перспективи.

Русенският театър продължава традицията си да представя качествени и разнообразни постановки, като същевременно дава шанс на млади творци да реализират своите идеи на професионална сцена. "Бифем" се очертава като едно от събитията, които ще оставят траен отпечатък в културния живот на Русе през настоящия театрален сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари