Русенският окръжен прокурор: Прокарва се разделителна линия между съдии и прокурори

0
Георги Георгиев коментира проекта на нов Закон за съдебната власт
Георги Георгиев коментира проекта на нов Закон за съдебната власт

Георги Георгиев коментира проекта на нов Закон за съдебната власт

Министерството на правосъдието трябва да спази закона - в ускорен порядък да се предложат нови текстове в проекта на нов Закон за съдебната власт, които не касаят промените в Конституцията. Това мнение изрази пред БНР окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Запитан нов Закон за съдебната власт или ново наказателно законодателство са по-необходими, окръжният прокурор посочи: "Нуждаем се от промени и в двата закона. Промяната в нашата работа изисква промени и в двата закона."

Относно ЗСВ Георгиев критикува кратките срокове за приемане на закона и подчерта, че "има много забележки към този проект".

Част от промените в новия ЗСВ съответстват на промените в Конституцията, уточни прокурорът.

"Има обаче и промени, които нас ни притесняват. Притеснява ни, че се прокарва разделителна линия между прокурорите и съдиите в различни институции."

Остава усещането, че нямаме подкрепа от страна на държавата. Прокурорите са държавните обвинители, коментира той в предаването "Преди всички". Според него подобно наказване на прокурорите не е от полза за обществото.

"Нашият статут с всяка промяна се прави по-различен от този на съдиите и ни кара да се чувстваме втора категория магистрати."

В новия ни кадрови орган ще има все по-малко прокурори, които познават пряко работата на прокуратурата, допълни прокурорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    9
    Само Минавам
    Няма как да не подкрепя коментар №8 - уцели направо в десятката! Да споменавам ли, че на първи ред в Парламента стои "намагнитизиран" човек за който няма никаква пречка да бъде разследван. ОСЪДЕН е от новите ни приятели от САЩ и Великобритания, но ние още не го разследваме. За сметка на това бившият министър на правосъдието реши, че проблемът на българското законодателство било: "Подготвяме промени в закона за разследване на агресията на Путин в Украйна" https://www.mediapool.bg/atanas-slavov-podgotvyame-promeni-v-zakona-za-razsledvane-na-agresiyata-na-putin-v-ukraina-news355871.html Хората, които немогат разследват намагнитизираният от паралмента, щели да разследват на глобално ниво! Да споменавам ли най-издиравана личност от FBI, която отново нашите служби проспаха. Трябваше да ни кажат от Германия и САЩ, че onecoin е най-обикновена пирамида. Имама ли поне една логична причина, поради която българските граждани да уважават или да искат да имат такива институции като нашите?
  • 11
    8
    до прокурора - втора категория...
    https://glasove.com/novini/balgarskata-prokuratura-razsledva-rusiya-za-voenni-prestapleniya-v-ukrayna Ето заради такива идиотщини сте не втора категория, а двадесет и втора! Прокуратурата оправи чекмеджетата с кюлчета и пачки, къщите в Барселона, та сега се втурна и престъпленията в Украйна да разследва. Уникални олигофрени!
  • -9
    7
    Не знаех,
    че средно образование са получава в основно училище, особено в квартално такова! 😁 Не знаех също, че за да станеш прокурор се подлага, мислех, че се предлага ?!? 😁 Не знаех, че професионалния ти капацитет се определя от личното ти положение, каквото и да значи това?!? 😁 Но явно пишещият под мен е професионален оценяващ, трябва да му повярвам!😁 😁 😁
  • 16
    6
    Верно
    Пълен нещастник е тоя Георгиев , по-известен като Гошо Шанса. Само дето не ни сподели, ако иде в София ще вземе ли със себе си любовницата? За Градев вече знаем.
  • 16
    5
    Georgiev
    Какъв си ти точно да се изказваш? Един нещастник с повече от посредствено средно образование в едно тъпо квартално основно училище. После завършил русенската сорбона и подложен от Люлин Матев големият разбирач. Какъв капацитет можеш да бъдеш като се огледа личното ти положение и кадрите ти.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари