Русенският куклен театър спечели награда за цялостен спектакъл

0
"Ясен и Омая" грабна отличие на фестивала "Друмеви театрални празници" в Шумен
"Ясен и Омая" грабна отличие на фестивала "Друмеви театрални празници" в Шумен Снимка: Куклен театър - Русе

"Ясен и Омая" грабна отличие на фестивала "Друмеви театрални празници" в Шумен

Жури с председател заместник-ректора на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“ проф. Пенко Господинов присъди наградите в тридесет и третото издание на фестивала „Друмеви театрални празници“ в Шумен. Членове на журито тази година бяха: Стефани Лечева (актриса в Драматично-куклен театър „Васил Друмев”), Благой Бойчев (режисьор на ДКТ „Васил Друмев”), Стефан Спасов (режисьор и директор на Драматичен театър "Йордан Йовков") и Мария Банова (куклен режисьор), предава БТА.

Наградата за музика беше присъдена на Калин Николов за спектакъла "Всичките наши тела". Наградата за мъжка роля си поделиха Константин Соколов, Николай Тошков и Недялко Стефанов за участието им в спектакъла "Ботушът".

За женска роля беше отличена Гергана Змийчарова за спектакъла "Гимнастика за бременни". Наградата за сценография беше присъдена на Христина Недева за спектакъла "Апокалипсисът идва в шест вечерта".

Призът за режисура във фестивала получи Мартин Киселов за "Всичките наши тела". Наградата за цялостен спектакъл беше присъден на "Ясен и Омая", продукция на Държавен куклен театър - Русе. Награда за драматургия в спектаклите, участвали в състезателната програма, получи Теа Денолюбова за "Боже мой", продукция на Народен театър "Иван Вазов". Наградата на публиката беше присъдена на спектакъла "Болница накрай света" на Драматично-кукления театър "Васил Друмев".

В тазгодишното издание на фестивала "Друмеви театрални празници" награда за драматургия за непоставена на сцена пиеса не беше присъдена. Пет пиеси участваха в раздела Авторски прочит, но нито една от тях не беше предпочетена от журито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари