Русенският куклен театър ще омагьоса Плевен с Джани Родари

0
Режисурата на постановката е поверена на талантливата Деница Дончева
Режисурата на постановката е поверена на талантливата Деница Дончева Снимка: Куклен театър - Русе

Режисурата на постановката е поверена на талантливата Деница Дончева

Русенският куклен театър ще представи своя емблематичен спектакъл "Кучето, което..." по Джани Родари на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти "Шарено петле". Фестивалът, който стартира днес и продължава до 8 юли, ще се проведе в Плевен и обещава да предложи на публиката разнообразие от завладяващи куклени представления. Информацията съобщава Ивелин Пъшев, пиар на културния институт.

Спектакълът на Държавния куклен театър в Русе се нарежда сред най-награждаваните постановки и е фаворит сред фестивалните селекционери. Това го прави още по-очаквано и желано събитие на фестивала "Шарено петле".

Режисурата на постановката е поверена на талантливата Деница Дончева, която е и автор на драматизацията. Музикалното оформление е дело на композитора Станимир Иванов, а сценографията и куклите са създадени от изкусните ръце на Георги и Таня Пасеви.

В актьорския състав блестят имената на Радинела Тотева, Христина Стоянова, Васил Маринов, Кремена Станева и Мартин Маринов. Те ще оживят героите на Родари по начин, който само истински майстори на кукленото изкуство могат.

Плевенската публика ще има уникалната възможност да се наслади на това впечатляващо представление, което вече е завладяло сърцата на зрителите из цялата страна. С всяка своя изява, Русенският куклен театър доказва, че кукленото изкуство е не само за деца, но и за всички възрасти, като предизвиква емоции и оставя трайни спомени.

Фестивалът "Шарено петле" се очертава като събитие, което не бива да се пропуска, а спектакълът "Кучето, което..." е сигурен акцент в програмата, който ще донесе радост и вдъхновение на всички присъстващи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари