Русенският кмет отличи Габриела Дончева с приза „Спортист на месеца“

1

16-годишната спортистка мечтае за световни върхове в кану-каяка

Русенската спортистка Габриела Дончева, възпитаничка на Спортно училище "Майор Атанас Узунов", получи престижното отличие "Спортист на месеца" от кмета на град Русе Пенчо Милков. Талантливата 16-годишна състезателка по кану-каяк от клуб "Локомотив" - Русе впечатли с поредица от забележителни постижения.

На Държавното лично първенство Дончева демонстрира изключителни умения, завоювайки три златни медала в различни възрастови категории и дисциплини. Тя триумфира в К1 2000 метра (младша възраст), К1 5000 метра (старша възраст) и К2 1000 метра (старша възраст). Освен това, младата спортистка добави към колекцията си три сребърни отличия в дисциплините К2 1000 метра (младша възраст), К2 500 метра (младша възраст) и К2 500 метра (старша възраст).

Непосредствено преди церемонията по награждаването, Габриела затвърди отличната си форма с победа в регатата за купа "Черно море" при девойките, демонстрирайки забележителна издръжливост на дълги дистанции.

По време на церемонията кметът Пенчо Милков изрази своето възхищение от постиженията на младата спортистка, подчертавайки нейната роля като вдъхновение за подрастващото поколение. "Бъди целеустремена и ще постигнеш всичко, за което мечтаеш", насърчи той Габриела.

Спортният път на Дончева започва още в ранна възраст. Преди да се посвети на кану-каяка в пети клас, тя е тренирала спортно ориентиране и женски футбол. Амбициите ѝ са насочени към дългосрочно развитие в избрания от нея спорт. "Мечтая да се развивам в каяка и да стигна колкото се може по-далеч", споделя младата надежда.

В момента Габриела продължава интензивната си подготовка за предстоящите селекции и тренировъчни лагери, които ще бъдат ключови за нейното бъдещо израстване в спорта.

На официалната церемония по награждаването присъстваха и други представители на местната власт и спортната общност, включително заместник-кметът Борислав Рачев, директорът на Общинско предприятие "Спортни имоти" Лачезар Иванов и личният треньор на Габриела - Константин Велков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари