Русенските щангисти стартираха с 18 медала на Държавния личен шампионат

0

Първият състезателен ден бе посветен на момчетата и момичетата до 13 години, които излъчиха и първите шампиони

Русенските щангисти стартираха с 18 медала в първия ден на Държавния личен шампионат по вдигане на тежести.

С внушителните 18 медала започна първият ден на Държавното лично първенство по вдигане на тежести за състезателите на ТСК - Русе и Тараненко. Третият пореден път, когато Русе е домакин на шампионата, се събраха над 450 състезатели от повече от 20 клуба от цялата страна, за да се борят за престижната титла „държавен шампион“. Събитието, което ще продължи до неделя, се провежда в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Първият състезателен ден бе посветен на момчетата и момичетата до 13 години, които излъчиха и първите шампиони. Състезателят на ТСК – Русе, Зоран Райков, спечели златния медал в категория до 35 килограма, като демонстрира завидна техника и сила. Сребърни медали завоюваха Умут Сабри (ТСК – Русе, категория до 30 килограма), Пресиян Илиев (ТСК – Русе, категория до 49 килограма) и Марая Николчовска (ТСК – Русе, категория до 45 килограма). Бронзовите медали бяха спечелени от Димитър Батаклиев (Тараненко – Русе, категория до 35 килограма) и Мартин Атанасов (ТСК – Русе, категория до 40 килограма).

Утре, 26 юни 2024 година, в 12:00 часа ще се състои официалното откриване на първенството. На подиума ще излязат кадетите и кадетките до 15 години, които ще продължат вълнуващата надпревара. Състезателният ден в Канев център започва в 9:00 часа и е със свободен вход за всички желаещи да наблюдават младите таланти.

Възраждането на тежестите в Русе: 450 състезатели от цялата страна се борят за титлата

През третата поредна година, Русе се утвърждава като ключов център на вдигането на тежести в България, като домакин на Държавния личен шампионат. В състезанието участват над 450 състезатели от повече от 20 клуба, което го прави едно от най-мащабните спортни събития в региона. Провеждането му в модерния Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“ гарантира отлични условия за състезателите и зрителите.

В първия ден на шампионата, русенските щангисти демонстрираха забележителни умения и дух, спечелвайки общо 18 медала в различни категории. Успехът на местните състезатели е показателен за силната школа по вдигане на тежести в града, която продължава да ражда нови таланти.

Официалното откриване на първенството ще се състои днес в 12:00 часа, като се очаква голям интерес от страна на местните жители и гости на града. Събитието е със свободен вход, което предоставя отлична възможност за всички любители на спорта да подкрепят младите таланти и да се насладят на техните постижения.

Състезанията ще продължат до неделя, като на подиума ще излязат състезатели от всички възрастови групи. Организаторите очакват висока конкуренция и множество емоции, докато се излъчват новите държавни шампиони по вдигане на тежести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари