Русенските млади червенокръстци се отличиха в национално състезание

1
Младежкият авариен екип от Русе блесна на Националното състезание по първа помощ
Младежкият авариен екип от Русе блесна на Националното състезание по първа помощ Снимка: Facebook / Български младежки Червен кръст - Русе

Младежкият авариен екип от Русе блесна на Националното състезание по първа помощ

Младежкият авариен екип към Българския младежки Червен кръст – Русе взе участие в 11-то Национално състезание по първа помощ на БМЧК. Събитието се проведе в Националния учебен и логистичен център (НУЛЦ) на Българския Червен кръст в село Лозен, където русенските млади червенокръстци демонстрираха своите умения и решителност.

Русенският екип показва завидни умения

Русенският младежки екип премина през различни предизвикателства, които включваха оказването на първа долекарска помощ, първа психологична помощ, както и теоретични въпроси, свързани с Международното Движение на Червения кръст и Червения полумесец. Доброволците показаха високо ниво на знания и работа в екип, справяйки се успешно с всички поставени задачи.

Специална награда за отлична подготовка

Планинската спасителна служба, представена от отряд София, връчи специална награда на екипа от Русе. Младите червенокръстци се отличиха в теоретичната изпитна част, където демонстрираха познания за оцеляване на изгубен пострадал в планински район, както и в практическата задача за неговото транспортиране. Това признание подчертава значимостта на подготовката и обучението на младите доброволци в ситуациите на криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари