Русенски таланти по бадминтон ще представят България на Световните ученически игри в Бахрейн

1

Кристина и Силвена Георгиеви ще се състезават сред над 5300 млади спортисти от цял свят

Русенски таланти по бадминтон ще представят България на Световните ученически игри в Бахрейн.

Две десетокласнички от Английската езикова гимназия "Гео Милев" в Русе ще отстояват честта на страната ни на престижно международно спортно събитие. Кристина и Силвена Георгиеви ще участват в Световните ученически игри, които ще се проведат от 23 до 31 октомври 2024 година в град Манама, столицата на Кралство Бахрейн.

Заслужена квота за световното първенство

Русенските състезателки по бадминтон си извоюваха правото да представят България, след като триумфираха с държавната титла от Ученически игри 2023/2024 в категорията за юноши и девойки от VIII до Х клас. Този успех им отвори вратите към световната сцена на ученическия спорт.

Подкрепа от местната общност

Пътуването на талантливите спортистки от Английската гимназия се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Общинската фондация "Русе - град на свободния дух" по фонд "Лицата на Русе". Това е пореден пример за това как местната общност застава зад младите таланти на града.

Рекордно участие в юбилейното издание

Световните ученически игри в Бахрейн ще съберат повече от 5300 млади спортисти от 71 държави, представляващи пет континента. Учениците ще премерят сили в 26 различни спортни дисциплини. Организаторите отбелязват, че това е рекорден брой участници в 50-годишната история на международното събитие.

Основната цел на игрите е да представят най-доброто от развитието на ученическия спорт в световен мащаб, насърчавайки междукултурния обмен и спортсменството сред младежите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари