Русенски полицаи покоряват върхове на спортното първенство на МВР

0

Успехи за русенския тим в щафетата, кроса и индивидуалните дисциплини

Отборът на Клуб за спортен туризъм (КСТ) "Спартак" при Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе постигна забележителни резултати на Републиканското първенство по спортно, приложно ориентиране и крос за служители на МВР. Състезанието се проведе в края на миналата седмица в курортен комплекс Боровец, в изпълнение на утвърдения спортен календар на "Спортна асоциация - МВР" за 2024 година.

Първенството привлече участници от всички подразделения на МВР в страната, включително представители на Академията на МВР, както и пенсионирани и бивши служители, членуващи в спортните клубове към вътрешното ведомство. Състезателната програма обхвана няколко дисциплини: класическа дистанция в три възрастови групи, лекоатлетически крос, приложно ориентиране със стрелба с малокалибрен пистолет и щафетно бягане.

Русенският отбор участва с внушителен състав от 12 състезатели, които се представиха отлично във всички дисциплини. В комплексното отборно класиране, тимът от града на Дунава зае престижното второ място, демонстрирайки високо ниво на подготовка и спортен дух.

Особено впечатляващо беше представянето на русенците в щафетното бягане, където отборът в състав Лидия Иванова, Николай Халачев и Йордан Генджов завоюва сребърните медали. Същият успех постигна и отборът в лекоатлетическия крос, класирайки се втори в комплексното класиране.

В индивидуалните състезания, спортистите от Русе също блеснаха с отлични постижения. При жените, Мария Събева се окичи със сребърен и два бронзови медала от различните дисциплини, както и четвърто място в щафетното бягане. Светослава Попова грабна бронзов медал в приложното ориентиране със стрелба, а Лидия Иванова се отличи със златен медал в същата дисциплина, бронз в класическата дистанция и второ място в щафетното бягане.

При мъжете, Николай Халачев допринесе за второто място в щафетното бягане, Драгомир Николов завоюва трето място в приложното ориентиране със стрелба, а Йордан Генджов постигна две втори места - в кроса и щафетното бягане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари