Русенски политици водят битката за ДПС във Враца

0
Иво Цанев и Ализан Яхова се изправят един срещу друг на изборите
Иво Цанев и Ализан Яхова се изправят един срещу друг на изборите

Иво Цанев и Ализан Яхова се изправят един срещу друг на изборите

Политическата сцена във Врачанска област става свидетел на интересен обрат, докато двете крила на разделеното Движение за права и свободи (ДПС) обявяват своите водачи на кандидат-депутатските листи. И двамата лидери са от град Русе, което добавя допълнителен нюанс към предизборната картина в региона.

Иво Цанев, бивш народен представител в 39-то Народно събрание, застава начело на листата на ДПС - Ново начало. Неговият политически път е белязан от няколко значими завоя. Първоначално избран от листата на Обединени демократични сили (ОДС) в Русе, Цанев напуска Съюза на демократичните сили (СДС) и парламента през февруари 2004 година. Този ход го отличава като единствения депутат, който не само напуска партията си след 14-та конференция на СДС, но и се отказва от мандата си като народен представител.

Политическата кариера на Цанев продължава с избирането му за депутат в 50-то Народно събрание, този път от листата на ДПС във Видин. С магистърска степен по политология и финанси, той е утвърден експерт в сферата на националната сигурност.

От другата страна на политическата арена стои Ализан Яхова, водач на листата на Алианс за права и свободи във Враца. Яхова е част от парламента от 47-то Народно събрание, избрана от редиците на все още единното тогава ДПС. Нейният професионален път включва редица отговорни позиции - завършила е финанси в град Свищов, била е директор на областната дирекция по земеделие в Русе и главен икономист на държавния фонд "Земеделие". През 2009 година за кратък период от няколко месеца заема поста изпълнителен директор на фонда.

Въпреки че Яхова е сравнително непозната фигура във Врачанско, дори сред поддръжниците на движението, лоялните на Ахмед Доган активисти в региона са оптимисти. Те вярват, че именно нейната кандидатура ще привлече повече избиратели за алианса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    НОМЕР 1 С ДОСТ
    Да живее ДОСТ!
  • 4
    3
    БАХ ТИ РЕЗИЛА
    Тази курвичка Иво Цанев бе младежки лидер на СДС, кълнеше се в синята идея, а днес е нахлузил чалмата на ДПС.
  • 3
    2
    русенец
    И после се чудим и маем защо България е в това състояние. Цанев, русенец, утвърден експерт в сферата на националната сигурност, от 50-то народно събрание-ДПС-Видин, сега пък -ДПС-Ново начало- Враца...печалбар цял живот от СДС....та до ДПС. ..
  • 4
    1
    Хвани единия, удари другия!
    Алчни измамници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари