Русенски каратисти триумфираха на международен турнир в Румъния

0
Четири медала за Спортен клуб "Русе" и Ученическата спортна школа
Четири медала за Спортен клуб "Русе" и Ученическата спортна школа Снимка: Община Русе

Злато, сребро и бронз за млади таланти от Русе на карате турнир в Сибиу

Възпитаниците на сенсей Румен Калинов от Спортен клуб "Русе" и Ученическата спортна школа демонстрираха изключително майсторство на престижния Международен турнир по фул контакт карате в град Сибиу, Румъния. Състезанието привлече впечатляващ брой от над 600 участници, представляващи 64 клуба от девет европейски държави - България, Полша, Украйна, Белгия, Германия, Унгария, Швеция, Италия и домакините от Румъния.

Младите русенски таланти се завърнаха у дома с богата колекция от отличия, доказвайки високото ниво на подготовка и спортен дух. В категорията до 10 години Емма Кирова демонстрира изключителни умения, като стана шампион в дисциплината ката и завоюва сребърен медал в кумите. Нейният съотборник Борислав Иванов също показа забележително представяне, печелейки бронзови медали и в двете дисциплини - ката и кумите.

При 12-годишните състезатели Светломира Трендафилова се отличи със сребърно отличие, а в групата на момичетата до 14 години Никол Билчева също се окичи със сребърен медал, затвърждавайки силното представяне на русенския клуб.

Успехът на младите каратисти от крайдунавския град е свидетелство за качествената работа и отдадеността на техния треньор, сенсей Румен Калинов. Постиженията им на международната сцена не само издигат престижа на Спортен клуб "Русе" и Ученическата спортна школа, но и затвърждават позициите на България като страна с традиции и бъдеще в карате спорта.

Този впечатляващ резултат на международния турнир в Сибиу е поредното доказателство за таланта и упоритостта на русенските спортисти, които продължават да прославят родния си град и страната на европейско ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари