Русенски инженери откриват изложба в Деня на народните будители

1

Красимир Дечев и Пламен Борисов представят 40 творби в обща изложба

Русенските художници Красимир Дечев и Пламен Борисов ще представят втората си съвместна изложба на 1 ноември 2024 година - Денят на народните будители. Експозицията ще бъде подредена в изложбената зала на улица "Борисова" 6 и ще включва около 40 творби. Официалното откриване е насрочено за 18:00 часа, като се очаква присъствието на областния управител Драгомир Драганов и други представители на местната и държавната власт.

Инженери по професия, творци по призвание

Въпреки че и двамата са инженери по образование, Красимир Дечев и Пламен Борисов са развили свой собствен художествен почерк. Изложбата ще продължи до 14 ноември и ще представи два различни артистични подхода, обединени от способността им да въвличат публиката в света на изкуството.

Градски пейзажи и архитектурни форми

Красимир Дечев черпи вдъхновение от градската среда и природната красота. Неговите платна се отличават с фино изработени форми и деликатен подход към детайла. Художникът използва смесени тонове и нюансиране, създавайки богати и живи композиции, които излъчват позитивна енергия.

Абстрактни интерпретации на природата

Пламен Борисов се изявява в сферата на абстрактната живопис, вдъхновявайки се от природните форми и модерното изкуство. Неговите творби изследват текстурите на растителния свят, скалите и дървесината, създавайки метафорична връзка между човека и природата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари