Русенецът Велико Минков се бори за бащинските си права

1
Предстои първо заседание в Софийски районен съд по делото на Велико Минков за правата над сина му
Предстои първо заседание в Софийски районен съд по делото на Велико Минков за правата над сина му

Предстои първо заседание в Софийски районен съд по делото на Велико Минков за правата над сина му

На 30 август 2023 година в Софийски районен съд ще се проведе първото открито заседание по дело, свързано с бащинските права на русенеца Велико Минков. Заседанието е насрочено за 15:30 часа и касае решението за бъдещето на малкия Кристиян - синът на Минков. Дирекция "Социално подпомагане" - Красно село ще настоява пред съда детето да бъде настанено при родителите на Пейо за период от две години, като се позовават на член 28 от Закона за закрила на детето (ЗЗДет).

Велико Минков се изправя пред съда с надеждата да запази правото си на грижа за своя син. Подкрепен от адвокат Пламен Борисов, той ще представи пред съда редица доказателства, които да потвърдят връзката му с детето и способността му да осигури подходяща среда за отглеждането му. Сред представените документи са ДНК експертиза, която безспорно доказва, че Минков е биологичният баща на Кристиян. Освен това, съществено значение има и докладът от социалната услуга, на която Велико Минков и синът му са посещавали веднъж седмично в продължение на няколко месеца. Докладът е категорично положителен и подчертава, че е налице емоционална връзка между двамата.

Важен елемент в процеса е и становището на Дирекция "Социално подпомагане" - Русе. През юни те изготвят доклад, в който препоръчват детето да бъде настанено при баща му. В документа се отбелязва, че Велико Минков разполага с необходимите условия за отглеждане на Кристиян, както и че демонстрира добри родителски умения. Тези доказателства подкрепят желанието на Минков да поеме пълна грижа за сина си.

Интересен факт е, че дори адвокатът на семейството, при което Кристиян е временно настанен, ще потвърди пред съда, че Минков живее с тях вече четири месеца и активно участва в грижите за детето. Това допълнително засилва позицията на русенеца, че е способен да осигури необходимата стабилност и грижа за своя син.

Въпреки множеството доказателства, Велико Минков изразява своите притеснения относно изхода на делото. Той задава въпрос, който тревожи не само него, но и много други родители в подобна ситуация: "Има ли основание съдът да реши да не настани детето при мен? И ако да – законът ли е толкова калпав, за да не може?"

Законът за закрила на детето изисква внимателно преценяване на интересите на детето и на това, кой може да осигури най-добрата грижа за него. В случая на Велико Минков, предоставените доказателства и становища на експерти свидетелстват в негова полза. Съдът обаче ще трябва да вземе окончателно решение, основавайки се на всички представени факти.

Очаква се заседанието да бъде важен етап в борбата на Минков за бащинските му права. Решението на Софийски районен съд ще бъде определящо за бъдещето на Кристиян и развръзка на трагичния случай от 21 януари. Припомняме, че тогава майката на невръстния Кристиян Габриела Славова беше арестувана за убийството на Пейо Пеев. Заедно с нея бе задържана и майка й Красимира. След като МВР предаде детето на социалните служби, то е настанено за отглеждане при родителите на жертвата - Орлин и Иванка Пееви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    mischi
    Успех, г-н Минков! Дано съдът реши във Ваша полза!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари