Русенец с нерегистриран мотоциклет спретна гонка с полицията

0
Неправоспособният шофьор е хванат при проверка на булевард "Родина"
Неправоспособният шофьор е хванат при проверка на булевард "Родина" Снимка: БТА

Върху превозното средство е била поставена табела, издадена за друг мотоциклет и е обявена за издирване

Русенец с нерегистриран мотопед спретна гонка с полицията.

На 6 август, около 17:00 часа, автонаряд на Второ районно управление при МВР - Русе забеляза мотоциклет с марка "КТМ" на булевард "Родина" с неправилно поставена регистрационна табела. Служителите на реда подадоха сигнал за спиране на водача, но той не се подчини и продължи движението си. След кратка гонка, мотоциклетистът беше спрян и подложен на проверка.

Проверка установи множество нарушения

При проверката се оказа, че мотоциклетът се управлява от 46-годишен русенец, който е неправоспособен водач. Освен това, мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния ред, а поставената върху него регистрационна табела е издадена за друг мотоциклет и е обявена за издирване.

Съставени актове и образувано бързо производство

За констатираните нарушения, на водача са съставени актове по смисъла на член 140, алинея 1, член 103 и член 150а, алинея 1 от Закона за движение по пътищата. Срещу 46-годишния мъж е образувано бързо производство по описа на Второ районно управление за престъпление по член 345, алинея 1 от Наказателния кодекс и за престъпление по член 345, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    до 2
    Как 10-12 души? Какво е това семейство, как се препитават? Иначе тези мотопеди поцял ден парпорят без каски, голи до кръста имам чувството,че са невменяеми.
  • 8
    2
    092
    В Чародейка север непрекъснато сноват до тъмната част на денонощието мотопеди с изкорубени заглушители на ауспуха. Движи се с 15км/ч , а вдига врява все едно всеки момент ще му излезе душата. Повечето са от едно псевдо семейство, обитаващо 303 блок. 10-12 души наброяват в апартамент на жилфонд.
  • 4
    1
    моеот име
    Петя, там ли беше при проверката? Ако си разбрала - добре, ако не - по-добре търси друга работа!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари