Русенец подобри два национални рекорда на международен плувен турнир в Бургас

2

Дарен Кирилов е един от най-добрите млади плувци в България

От 11 до 13 октомври 2024 година в Парк Арена ОЗК, град Бургас, се проведе международен плувен турнир, който събра 972 състезатели от 59 клуба от България, Румъния, Молдова, Турция и Косово. Впечатляващо представяне направи 17-годишният Дарен Кирилов, състезател на „Доростол“ - Силистра, който спечели четири златни медала в своите дисциплини и подобри два национални рекорда.

Кирилов участва в четири старта: 100 и 200 метра гръб, 100 метра бътерфлай и 400 метра съчетано плуване. Той завоюва златни медали във всички стартове в своята възрастова група – юноши старша възраст, а освен това стана първи и в мъжката категория на 100 и 200 метра гръб, като изключение направи само бътерфлая, където се класира втори в генералното класиране.

Най-значимите му успехи в турнира бяха подобряването на националните рекорди за старша възраст на 100 и 200 метра гръб. Кирилов успя да счупи рекорда на олимпиеца Калоян Левтеров на 200 метра, поставен през 2019 година на Европейското първенство в Глазгоу. Този успех затвърди мястото на русенеца като един от най-добрите млади плувци в България.

Дарен Кирилов беше отличен с титлата за най-добър състезател в старшата възраст по сбор точки на световната плувна федерация ФИНА, както и второ място в генералното класиране. За тези постижения той получи плакет и парична награда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари