Русенец: Мизерията е навсякъде около нас

19

Вече втора седмица се събуждам всеки ден с тази гледка

Русенец описва тревожната ситуация в квартал "Възраждане" около улица "Капитан Маринов". В сигнала до редакцията на "Dunavmost", Ивайло Куманов изразява недоволството си от липсата на грижа и поддръжка на улиците след извършени ремонтни дейности.

Куманов споделя, че вече втора седмица търпеливо изчаква промяна, но за съжаление няма подобрение. Гражданинът подчертава, че не е преднамерен в оплакванията си, но е разочарован от продължаващата мизерия и замърсяване в квартала. "Тъжно е да се комуникира с Вас по такива поводи - управляващите нашият град, защото ще кажете, че за това което пиша и тона който използвам е преднамерено и умишлено. Но не е така!" - пише Куманов.

След извършването на ремонтите по улица "Капитан Маринов", по думите на жителя, улиците остават непочистени, с натрупани пясък и пръст. Това води до силно запрашаване и неприятен въздух при преминаване на автомобили. Куманов отбелязва, че този проблем не е нов и е присъщ за целия град.

Гражданинът се обръща към местната власт с критика за видимата мръсотия и липсата на грижа. "Мръсотията, мизерията е навсякъде около нас под формата на боклуци, под формата на не измити улици след ремонти, под формата дори на хора." - пише той.

Ивайло Куманов посочва, че често вижда кмета на град Русе на кръстовището между улиците "Солун" и "Капитан Маринов", но според него управникът не забелязва проблема. "Вероятно сложил розовите очила на велик управник, подобна гледка хич не му прави впечатление." - иронично коментира жителят.

Особено критичен е Куманов към главния архитект на града, който е отговорен за приемането на ремонтните обекти. Той се пита дали след рязането на лентата, архитектът не е забелязал, че три улици са покрити с пясък и пръст, а контейнерът за отпадъци вече втора седмица не е поставен на мястото си и не е изпразван.

"Не му ли направи малко впечатление? Или счита, че работата е приключена. Пък боклуците да си стоят. Да се трупат всеки ден. Миризмата е в целия квартал." - възмущава се Куманов.

В заключение, жителят изразява своята безнадеждност и разочарование от ситуацията, подчертавайки, че не е "хейтър", а просто е изморен от ежедневната мизерия. "Просто от зори, всеки ден - мизерията много ме тормози."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    41
    Пророк
    До Нострадамус( от Кремъл): заработи ли си рублите ?
  • 10
    40
    Графа
    Мизерията е емблемата на Русе.
  • -6
    39
    Възмутена
    Това го правим ние, хората. Няма на кого да се сърдим. Възпитание, възпитание...
  • 3
    38
    Запознат
    Русе най малко има общо с Влашко, виж с хърцойско и капанско - да! Русе също така има много преселници от Елена, Търново, Свищов.
  • 6
    37
    нострадамус
    Ако някой е виновен за всичко в света - той е руснак! Ако на някой му е длъжен целия свят - той е украинец! Ако на някой му е виновен целия свят - той е българин!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари