Русе стана арена на престижно европейско състезание по стрелба с лък

1

120 стрелци от 7 държави премериха сили на Градския стадион

Русе за втори път стана арена на престижно европейско състезание по стрелба с лък.

Този уикенд Градският стадион в Русе се превърна в епицентър на стрелковото майсторство, приемайки Европейската клубна купа по стрелба с лък за мъже и жени в дисциплината рекърв. Това е втората поредна година, в която дунавският град е домакин на това значимо спортно събитие, организирано от Българската федерация по стрелба с лък с подкрепата на Община Русе и Спортен клуб "Джамбо-2006".

Турнирът привлече впечатляващ брой участници - общо 29 отбора от 21 клуба, разпределени в 18 мъжки и 11 женски формации. На терена се изправиха 120 стрелци от седем държави: Ирландия, Полша, Испания, Франция, Сърбия, Словения и България, демонстрирайки високо ниво на майсторство и спортсменство.

Състезанието предложи множество вълнуващи моменти, като особено интригуващи бяха полуфиналите. При мъжете четири френски отбора си оспорваха място на финала, докато при жените три френски и един полски тим се бореха за челните позиции.

След оспорван финал при мъжете, титлата отиде при клуб Compagnie d'Archers de Rennes. Второто и третото място заеха съответно Arc Club de Nimes и State Clemontois. Интересен факт е, че френските клубове доминираха класирането, заемайки първите шест места.

Българските отбори също показаха добро представяне, като "Динамикс" от Силистра, "Тракиец" от Садово, "Джамбо 2006" от Русе и "Млади стрелци" от Варна се наредиха съответно от 10-о до 13-о място. Софийските клубове "Феникс Арчъри" и "Робин Худ" завършиха на 15-о и 16-о място.

Специално внимание заслужава участието на 67-годишния русенец Иван Йотов, най-възрастният състезател в турнира, който представи достойно отбора на "Джамбо-2006".

При жените френското превъзходство бе не по-малко впечатляващо. Отборът на Archers Riomois грабна златото, следван от Arc Club de Nimes и Esperance et Vaillantes de Brignais. Българските представители "Феникс Арчъри" и "Робин Худ" заеха съответно 10-о и 11-о място в крайното класиране.

Турнирът бе закрит с официална церемония, на която председателят на Българската федерация по стрелба с лък Атанас Темелков и директорът на Общинско предприятие "Спортни имоти" Лъчезар Иванов връчиха наградите на призьорите.

Атанас Темелков подчерта значимостта на подкрепата, която Община Русе оказва на подобни състезания: "Русе е една от малкото общини в страната, които подкрепят активно състезания от подобен род." В знак на признателност, той връчи почетен плакет на Лъчезар Иванов, с който Българската федерация по стрелба с лък изразява благодарността си към Община Русе за сътрудничеството и приноса ѝ за популяризирането на този атрактивен спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    зрител
    Тъжен съм в този ден,че не видях кмета и областния на престижното състезание с лък.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари