Русе се сбогува с видния общественик Емил Бачийски

0

Десетки роднини, приятели и колеги почетоха паметта на бившия областен управител

Десетки русенци си взеха последно сбогом с уважавания общественик Емил Бачийски, който почина на 9 август на 67-годишна възраст. Параклисът на гробищния парк „Чародейка“ в Русе се изпълни с роднини, приятели и колеги, които дойдоха да отдадат почит на човека, посветил живота си на общественото благо и развитието на региона.

Сред присъстващите на поклонението бяха и областният управител Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев. Драганов изрази дълбокото си съжаление за загубата на „достоен човек“, който бе „ярък пример за честно извървян житейски път и всеотдайност към обществото“. Областният управител подчерта, че Бачийски е оставил след себе си трайна следа в историята на държавната администрация през последните 35 години, като изтъкна неговата амбициозна и социално ангажирана личност.

Емил Бачийски бе роден на 16 октомври 1956 година и през целия си живот бе отдаден на каузата за подобряване на живота в Русе и региона. Завършил е Русенския университет през 1982 година със специалност „Селскостопанска техника“ и „Патентно дело“ във Висшия машинно-електротехнически институт в София през 1987 година. Работил е в различни предприятия и институции, заемайки постовете на научен сътрудник и главен инженер. През периода 1999 – 2001 година Бачийски бе част от екипа на тогавашния областен управител Йордан Борисов като негов заместник.

Емил Бачийски бе и един от основателите на Сдружението на бившите областни управители на Русе, като повече от 10 години заемаше поста на негов секретар. В тази си роля той активно участваше в организирането на редица мероприятия, сред които и традиционният национален поход „По стъпките на Хаджи Димитър и Стефан Караджа“.

Поклонението на Емил Бачийски бе почетено от множество бивши областни управители и техните заместници, които дойдоха да изразят своето уважение и почит към един човек, чийто живот бе пример за честност, всеотдайност и социална ангажираност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Нали бил виден,
    защо да не го познаваме.От прословутото ВТУ и най - вече "Патентно дело".
  • 1
    6
    ндааа
    Когато си умрял ти не знаеш, че си умрял, нямаш проблем с това, страдат околните! Същото е и когато си тъп!
  • 0
    5
    До 4
    Защо не се обърнеш лично към "реалист", а все към мен? С какво си по - различен по злоба от останалите? Я се разкарай от моите коментари си лей другаде жлъчката.
  • 0
    4
    до 3
    Нито ти, нито реалиста го познавате, но това не ви пречи да да злословите! Откъде тази злоба, само един лузър може да мрази всичко край себе си и всички да са му виновни за дереджето! Емил не се оплакваше и се справяше с живота както може, лека му пръст!
  • -2
    3
    До реалист
    истината е, че някой си позволява да говори от наше име.Аз дори не го познавах, но по резултатите, другояче изглеждат нещата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...