Русе плати 140 милиона за "Дунавски вълни"

18

"Воден цикъл": Разбити улици и милиони евросредства изтекли в канала

Преди три месеца кръстовището на Симовата мелница в Русе пропадна, погълнато от бездната на некачествените ремонти. Днес, част от него е оградено с предпазни пана и стои като паметник на похарчените напразно милиони европейски средства и разбитите надежди на русенци.

Град Русе е в капан на неуспешно реализиран проект, който обещаваше да подобри градската инфраструктура, но вместо това доведе до хаос и разруха. Проектът "Воден цикъл", финансиран с 140 милиона лева от европейски фондове и националния бюджет, беше представен като мащабна инициатива за модернизация на ВиК мрежата в града. Въпреки това, резултатите са далеч от очакванията, оставяйки жителите на Русе с разбити улици и нерешени проблеми.

Симовата мелница: Символ на провала на ВиК проекта в Русе

Един от най-фрапиращите примери за неуспеха на проекта е кръстовището на "Симовата мелница". Това кръстовище е едно от на-големите в града. Преди три месеца кръстовището започна да пропада. Въпреки че създава опасност за шофьорите и пешеходците, досега са поставени само предупредителни пана, а никой не изглежда да е готов да поеме отговорност за "ремонта на ремонта".

Евромилионите са похарчени, но проблемите останаха

Гражданите на Русе с право се питат къде са отишли милионите от европейските средства. Защо кръстовището на "Симовата мелница" не е ремонтирано? Отговорът на Общината е мълчание, което само увеличава недоволството. Много от улиците, които бяха разкопани и обновени, сега отново се нуждаят от ремонт, което повдига въпроса за качеството на извършените работи.

Общината бездейства, докато русенци рискуват живота си

„Преди три месеца кръстовището на Симовата мелница пропадна след безобразното усвояване на милиони европейски средства. Днес има поставени няколко преградни пана и никой не иска да го ремонтира,“ споделят възмутени граждани.

Призив за търпение от кмета Пенчо Милков

Припомняме, че на 17 ноември 2022 година кметът на Русе, Пенчо Милков, апелира към жителите на града да проявят търпение по време на ремонтните дейности.

„ВиК не трябва да ни е враг. Смяната на тръбите е за всички русенци и трябва да проявим търпение,“ заяви тогава Милков, опитвайки се да представи ремонтите като необходимост за подобряване на градската инфраструктура. Въпреки това, този призив беше посрещнат със смесени реакции от страна на гражданите, много от които вече бяха изтощени от продължителните строителни дейности и последвалите проблеми. Сега жителите на града се чувстват изоставени и излъгани.

"Воден цикъл" - програма с горчив привкус

Мащабният проект, финансиран с европейски средства, обещаваше да обнови ВиК инфраструктурата на Русе. Вместо това, той донесе години на хаос и разбити улици. Днес, след похарчените милиони за "Водния цикъл", градът се нуждае от основен ремонт. Общината беше обявила, че 24 улици ще бъдат ремонтирани изцяло - поредният удар върху изстрадалото търпение на русенци.

140 милиона - цена на безкрайните ремонти

140 милиона лева - това е цената, която Русе плати за "Дунавските вълни" на некачествените ремонти. Но въпреки огромните средства, проблемите не изчезват. Гражданите се питат къде са отишли парите им и защо се налага отново да плащат за ремонти на ремонтите.

Гражданите питат, отговори няма

Въпросите са много, а отговорите - малко. Защо при такъв мащабен проект качеството е толкова ниско? Кой носи отговорност за провала? И най-важното - кога ще свърши този кошмар за русенци?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    43
    Георги Георгиев
    Нека Господ накаже виновните.
  • 1
    42
    ИВАНОВА
    БУЛ.ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРОПАДА В РАЙОНА НА АОНСУ СЛЕД ВИК ЦИКЪЛА , НО НИКОЙ НЕ ГО ОТЧИТА.В ДОЛНАТА ЧАСТ СЕ ПРАВИ РЕМОНТ НА РЕМОНТА И КАТО ЦЯЛО ЦЕЛИЯ "БУЛЕВАРД" Е РАЗБИЙ СИ КОЛАТА .СЛЕД КАТО ОТКЛОНИХА ДВИЖЕНИЕТО ПО НЕГО ПО ВРЕМЕ НА РЕМОНТА КРАЙ МЕЛНИЦАТА , ВСИЧКИ ТИРОВЕ СЕ НАСОЧИХА ПО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, НО СЕГА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЧЕ ЕДНАТА ЛЕНТА НЕ Е ИЗПОЛЗВАЕМА.
  • 4
    41
    Т.Тачева
    Във връзка с обещанията за ремонт на улици трябваше да се ремонтира в жк Дружба 3, улица Н.Вапцаров, но преди месец се направи само около 30 метра до блок 22 и част пред блока, а останалата част си остана с дупките и пропаданията! Така се отчита изпълнение, с парите къде отиват никой не знае! Пред блок 28 са контейнерите на част от квартала, там не може да се почиства защото е с камъни , няма асфалт!
  • 9
    40
    Тъпанчо
    По голямо недоразумение от Милков, Русе не е имал.
  • 26
    39
    01
    Тези неравности не са само на местата показани на снимките, няма място където да е копано по водния цикъл и след това да не е пропаднало. Като цяло в целия град няма една улица , където да е без дупки, бабуни, пропадания и всякакви неравности. Положението е отчайващо, но и никой не взима мерки нещата да се подобрят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари