Русе изпраща четирима спортисти на Олимпиадата в Париж

3

Община Русе увеличава финансовата подкрепа за подготовката на атлетите

Русе гордо изпраща четирима свои представители на предстоящите Олимпийски и Параолимпийски игри в Париж. Състезателите Биляна Дудова, Юлияна Янева, Радослав Росенов и Християн Стоянов са избрани да защитават честта на града и България на най-големия спортен форум. Това бе съобщено след решение на Постоянната комисия по младежта и спорта, което също така предвижда увеличена финансова подкрепа от Община Русе за подготовката на атлетите.

Постижения и квоти

Биляна Дудова, състезателка на Спортен клуб по борба „Юнак-Локомотив“, завоюва олимпийска квота за България в категория до 62 кг, след като победи с 3:0 французойката Амелин Дуаре на квалификационния турнир в Баку, Азербайджан. Нейната съотборничка, Юлияна Янева, също спечели своето място на Олимпийските игри, след като надделя с 4:1 над монголката Даванасан Енх Амар в Истанбул, в категория до 76 кг.

Радослав Росенов, 20-годишен боксьор от Русе, стана първият русенец, който ще се състезава на Олимпийски игри в бокса. Той спечели своята квота на квалификациите в Банкок, Тайланд, след като победи Александру Параскив (Молдова) в категория до 63.5 кг. Росенов е и европейски вицешампион от Белград, което прави неговото участие още по-впечатляващо.

Лекоатлетът Християн Стоянов от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ ще представя Русе на Параолимпийските игри. Състезаващият се в клас „Т46“ Стоянов спечели сребърен медал на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Кобе, Япония, като постави нов европейски рекорд с време от 3:49,54 минути в бягането на 1500 метра.

Подкрепа и признание

Кметът на Русе Пенчо Милков изрази своето възхищение от успехите на спортистите, като заяви: „Този забележителен успех не е просто личен триумф за спортистите, но и огромно постижение за Русе. Той е доказателство за това, че упоритостта, целеустремеността и всеотдайността могат да доведат до покоряване на най-високите върхове в спорта.“ Милков изказа специални благодарности на председателя на Спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ Валентин Ангелов, председателя на Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ Евгени Игнатов и на представителя на Управителния съвет на Боксов клуб „Русе“ Иван Димитров за техния принос в подготовката на спортистите.

На срещата присъстваха също представители на спортните клубове, в които тренират състезателите, както и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов. Те обсъдиха квотите за участие и необходимите мерки за подобряване на подготовката на атлетите.

Финансовата подкрепа от Община Русе

С увеличената финансова подкрепа, спортистите ще имат възможност да се подготвят още по-добре за предстоящите състезания. Това включва подобряване на тренировъчната база, осигуряване на необходимите спортни съоръжения и оборудване, както и покриване на разходите за участия в международни турнири.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари