Русе е в готовност да посрещне зимата

0
Снегопочистващата техника е в пълна готовност
Снегопочистващата техника е в пълна готовност Снимка: Община Русе

Снегопочистващата техника е в пълна готовност

Община Русе проведе второ координационно съвещание за готовността преди настъпването на зимния сезон. В сградата на общинската администрация се събра Общинският щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия, за да обсъди мерките за поддържане на инфраструктурата при тежки метеорологични условия.

Пълна мобилизация на отговорните структури

На срещата присъстваха кметът Пенчо Милков, заместник-кметовете Никола Лазаров, Димитър Недев и Енчо Енчев, както и директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност" Георги Игнатов. Участие взеха представители на кметствата от малките населени места и ръководителите на фирмите, ангажирани със зимната поддръжка.

Осигурени ресурси и техника

Заместник-кметът Никола Лазаров, който отговаря за „Опазване на околната среда и комунални дейности", представи детайлен доклад за програмата по снегопочистване. Според констативния протокол фирмите „Екоклийн Сървис", „Пътинженеринг", „Берус", ДЗЗД „Паркстрой" и Общинско предприятие „Паркстрой" разполагат с изправна техника и необходимите инертни материали.

Подготвени образователни и социални заведения

Заместник-кметът по образование и култура Енчо Енчев потвърди пълната готовност на учебните заведения за зимния период, включително осигуреното отопление. В същото време заместник-кметът Димитър Недев докладва за завършената подготовка на социалните и здравните заведения.

Мерки за безпрепятствено снегопочистване

Кметът Пенчо Милков отправи призив към гражданите и ръководителите на учреждения за отговорно отношение към поддръжката на прилежащите тротоарни площи. Той предупреди за принудително преместване на автомобили, възпрепятстващи снегопочистването, ако собствениците и

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    на майка ти името
    Вие може да сте готови, но тя Баба Зима ще ви изненада ...изотзадзе:))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари