Русе чества 187 години от рождението на Васил Левски

0
Церемонията ще се състои днес в Парка на възрожденците
Церемонията ще се състои днес в Парка на възрожденците Снимка: Община Русе / Архив

Церемонията ще се състои днес в Парка на възрожденците

На 18 юли, четвъртък, Русе ще отбележи 187-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски. Събитието, организирано съвместно от общинската и областната администрации, ще се проведе пред паметника на революционера в Парка на възрожденците от 8:00 часа.

Традиционно, свещеници от Русенската света митрополия ще отслужат благодарствен молебен в чест на великия български герой. Всички желаещи ще могат да поднесат венци и цветя, за да изразят своята признателност към делото и саможертвата на Васил Левски.

В церемонията ще вземе участие и възпитаникът на Театрално студио „Маска“ към Общински младежки дом – Русе Христо Костов, който ще представи свое изпълнение. Талантливият младеж ще допринесе за тържествената атмосфера на събитието с артистичния си принос.

Сред присъстващите на церемонията ще бъдат кметът на община Русе Пенчо Милков и неговите заместници, областният управител Драгомир Драганов, председателят на Общински съвет – Русе академик Христо Белоев, както и общински съветници и други представители на местната и държавна власт.

Водещ на церемонията ще бъде Мина Маринова, която ще ръководи програмата и ще създаде подходящата атмосфера за почит към Апостола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари