Русе чества 10-ото издание на Европейския ден на спорта

1

Русенски ученици отбелязват юбилеен Европейски ден на спорта

Русе отбеляза десетото издание на Европейския ден на спорта с масови спортни прояви в училищата и детските градини. Инициативата е част от Европейската седмица на спорта, която се подкрепя на национално ниво от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Кметът на Русе Пенчо Милков и заместник-кметът Енчо Енчев посетиха Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Апостол Арнаудов", за да се запознаят със спортните дейности, организирани от учебното заведение.

В обръщението си към учениците и преподавателите, кметът Милков подчерта важността на спорта: "Спортът не е просто движение, а отговорност за цял живот, на която се учите. Новопридобитите ви сили и знания ще ви послужат за решенията и изборите, които ще правите след време и от тях ще зависи развитието на обществото ни". Той насърчи младежите да превърнат спортните дейности в ежедневен навик и начин на живот.

По време на посещението си градоначалникът и неговият заместник разгледаха наскоро обновената материална база на гимназията. Ремонтните дейности, завършени преди началото на учебната 2024/2025 година, включват:

  1. Топлоизолация на фасадите
  2. Цялостна подмяна на отоплителната инсталация
  3. Вътрешен ремонт на сградата
  4. Подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи
  5. Монтаж на подемна платформа за хора с увреждания до първия етаж
  6. Изграждане на рампа до входа на физкултурния салон
  7. Инсталиране на пожароизвестителна система с гласово оповестяване
  8. Благоустрояване на дворното пространство и спортната площадка

Обновени са също учебните зали, работилници и лаборатории. Създаден е и училищен музей, посветен на живота и делото на патрона на гимназията - Апостол Арнаудов.

Директорът на професионалната гимназия изрази благодарност за успешно приключилия ремонт, който съвпада с 50-годишнината от откриването на училищната сграда.

Европейският ден на спорта има за цел да насърчи физическата активност сред учениците в България и цяла Европа, като включи възможно най-много деца, младежи, училища и организации. В Русе денят бе отбелязан с разнообразни спортни занимания в учебните заведения на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари