Румен Радев: В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит!

5
Ако едно общество се снишава пред явните безобразия - то е обречено на разпад
Ако едно общество се снишава пред явните безобразия - то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, отбеляза президентът

Президентът Румен Радев изрази очакване, че Централната избирателна комисия (ЦИК) ще следи внимателно за спазването на всички разпоредби на Изборния кодекс, подчертавайки нейната основна роля в организацията и провеждането на изборите. Той също така акцентира върху необходимостта правителството и всички останали институции да оказват подкрепа на ЦИК в тази отговорна задача. Това заяви Радев пред журналисти в град Раднево, където присъства на честването по случай 60-годишнината от обявяването на населеното място за град.

Държавният глава подчерта, че не става въпрос за партийни борби или предизборни кампании, а за съдбата на България като държава. Според него, ако обществото продължава да проявява безразличие и толерантност към очевидните нередности, то е обречено на разпад. Президентът също така изрази своето мнение, че примирението с корупцията, заграбването на бизнеси и подкопаването на институции, които се използват като средства за преследване на интереси, довеждат до днешното състояние на държавата. Той отбеляза, че компрометирани фигури с лични интереси и жажда за власт все по-често навлизат в Народното събрание. "В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури, с вълчи апетит", заяви президентът.

Най-обезпокоителното и унизително за интелекта на българите, според президента, е това, че тези действия се извършват под прикритието на евроатлантизма от хора, които са били санкционирани от стратегическите ни партньори заради сериозни корупционни практики. Радев подчерта, че това руши демокрацията и застрашава бъдещето на България в Европейския съюз. Той отправи апел към всички институции, включително прокуратурата, Народното събрание и политическите партии, да заемат категорична позиция по този важен въпрос и да предприемат адекватни мерки за бъдещето на страната.

"Виждаме, че в момента партии и лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти - те са необходими; но същите тези партии и лидери са се снишили, и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем. Ако не го направят, всички тези красиви програми са обречени на провал, защото не могат да отговорят на основния обществен въпрос за ширещата се безнаказаност", каза още Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Пенчу Милфов до русенка
    Права си скъпа,заповядай в кабинета ми в общината да те успокоя и утеша по стар либийски обичай!
  • 1
    8
    русенка
    Ако Дунав мост е истински журналистически и морален сайт, няма да допуска вулгарни коментари
  • 4
    7
    До Г-н Президента Радев !
    Уважаеми Г-н Президент ! За вълци и глутници с вълчи апетит трябват хайки за вълци от добри ловци,изпечени с опит Вълците са по хитри от лисиците.Хайка за вълци е нужна из поляните,горите и дебрите балкански.Овчарските кучета които хукнаха да бягат в гората с вълците трябва първо да бъдат прихванати и издирени и да бъдат отделени от егреците с овцете.Денем кучета,нощем вълци.Сложно е.
  • -2
    6
    Аз
    Предвид написаното от № 1,2 ,3 и 4, силно се надявам най-сетне редакцията на любимият ни "Дунавмост" да не допуска коментари с вулгарни и обидни коментари и да спази съобствената си препоръка: "Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!", харесвам "Дунавмост" и искам да видя най-сетне непримиримост от нецензурни и некоректни коментари"
  • 7
    5
    Ф.Котленски
    Срамувам се,че съжителствам с толкова тежко обременени прости човеци,като лумените с номера 1,2,3,4! Това е някаква тиня,която явно ще остане дълго време,докато се вмирише.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари