Румен Радев удостои четирима висши офицери с нови звания

0
Държавният глава подчерта значението на лидерските качества и професионализма в съвременната глобална среда на сигурност
Държавният глава подчерта значението на лидерските качества и професионализма в съвременната глобална среда на сигурност Снимка: Президент РБ

Държавният глава подчерта значението на лидерските качества и професионализма в съвременната глобална среда на сигурност

Президентът Румен Радев подчерта значението на професионалната подготовка и лидерските качества на ръководния офицерски състав на Българската армия, като заяви, че в съвременната глобална среда на сигурност са необходими командири, които могат да мотивират и ръководят екипи в трудни и предизвикателни условия. Това стана ясно по време на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където президентът, в качеството си на върховен главнокомандващ на Въоръжените сили, удостои четирима български военнослужещи с висши офицерски звания.

Румен Радев заяви, че новите звания на удостоените офицери са признание за тяхната всеотдайна работа и усилията им за развитието на Въоръжените сили, както и за укрепването на системата за национална сигурност. Президентът акцентира върху необходимостта от съвместни действия и координация между различните звена на националната сигурност в контекста на нововъзникващите заплахи, като подчерта важността от модернизация на армията и подобряване на сътрудничеството със съюзниците на България.

Една от най-забележителните фигури по време на церемонията бе капитан I ранг Калин Калинов, който бе назначен за началник на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ и удостоен с висшето офицерско звание „флотилен адмирал“. Радев отбеляза, че с ръководството на Калинов училището ще продължи да подготвя висококвалифицирани и мотивирани офицери за Военноморските сили на страната, като съхранява традициите и надгражда високите стандарти на учебното заведение.

Държавният глава също така удостои полковник Димитър Павлов, назначен за командир на 24-а Авиационна база „Крумово“, с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Радев изрази признание за значимия принос на авиобазата в укрепването на доверието към Българската армия, особено по време на мисии по гасене на пожари, аварийно-спасителни операции и оказване на помощ на населението при бедствия.

С висше офицерско звание „бригаден генерал“ беше удостоен и полковник Теодор Тодоров, който бе назначен за командир на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана. Президентът подчерта ключовата роля на Тодоров в модернизирането на киберотбраната на Българската армия, като отбеляза неговия значителен опит както на национално ниво, така и в международни мисии.

Накрая, президентът Румен Радев удостои и началника на Националната служба за охрана, бригаден генерал Емил Тонев, със звание „генерал-майор“. Той изрази благодарност за усилията на Тонев за подобряване на подготовката и мотивацията на служителите в НСО, подчертавайки важната роля на службата в системата на националната сигурност.

Флотилен адмирал Калин Калинов, говорейки от името на всички удостоени, благодари на държавния глава за признанието и заяви, че въпреки новите звания и длъжности, те остават предани на клетвата си за защита на териториалната цялост и суверенитета на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    112
    Всички от снимката са за ПЕНСИЯ ! Годишните им пенсии са бюджета на един град като Ловеч !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари