Румен Радев: Политическите вмешателства относно инцидента в "Граф Игнатиево" са неморални

0
Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени особено в мирно време
Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени особено в мирно време

Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени особено в мирно време

Румен Радев призовава за въздържане от прибързани заключения относно авиоинцидента край "Граф Игнатиево"

Държавният глава Румен Радев коментира трагичния инцидент с военен самолет МиГ-29, който се разби в района на авиобаза "Граф Игнатиево" на 9 юни 2023 година. Президентът призова за внимателен подход при разследването на катастрофата и подчерта необходимостта от цялостен анализ на летателната дейност във Военновъздушните сили.

Призив за въздържане от спекулации

В изявление пред медиите, президентът Радев заяви: "Няма как да коментирам хипотези преди да са налични всички факти относно катастрофата. Вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят комисиите, са неетични и неморални. Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени особено в мирно време".

Сложност на летателната дейност

Румен Радев подчерта високорисковия характер на летателната дейност в изтребителната авиация, акцентирайки върху нейната изключителна сложност. Той отбеляза, че тази дейност изисква не само умело ръководство от страна на командния състав по отношение на планирането и организирането, но и всестранно осигуряване.

Очаквания за задълбочено разследване

Президентът изрази очакванията си към комисията от Министерството на отбраната: "Очаквам комисията от Министерството на отбраната да анализира задълбочено не само организацията и подготовката на полетите във Военновъздушните сили, но и да направи анализ на съответствието между заповяданото ниво на способности съгласно регламентиращите документи и целите за способности за НАТО и тяхното всестранно осигуряване. Очаквам да се установи тази отговорност".

Румен Радев призова за цялостен преглед на летателната дейност, включително анализ на съответствието между заповяданото ниво на способности и целите за способности на НАТО, както и тяхното всестранно осигуряване. Той подчерта важността на задълбоченото разследване за установяване на всички фактори, довели до трагичния инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари