Румен Радев: Очаквам промени в състава на кабинета

0
Димитър Главчев трябва да предложи кабинет до 26 август
Димитър Главчев трябва да предложи кабинет до 26 август

Ако Димитър Главчев предложи кабинет до 26 август, изборите ще се проведат на 27 октомври

Президентът Румен Радев изрази съмнения относно евентуални зависимости в правителството, водено от служебния премиер, и предложи да се направят промени в състава на кабинета "Главчев 2". Радев отправи препоръка към министър-председателя да се извърши задълбочен анализ на допуснатите грешки и да се вземат мерки за избягването им в бъдеще.

"Предоставям ви мандат за съставяне на ново служебно правителство след провала на г-жа Кожарова и отказа на останалите кандидати. Българската народна банка не успя да излъчи премиер. За да постигнете успех, е необходимо да анализирате всички препятствия, с които се сблъскахме, и да се уверите, че не се повтарят. Появиха се съмнения относно зависимости в правителството ви. Сега имате възможността да ги опровергаете чрез решителни действия и промени в състава на кабинета", заяви държавният глава.

Румен Радев подчерта, че борбата срещу купуването на гласове трябва да бъде основен приоритет за новото правителство. "Това уродливо явление трябва да бъде спряно. Очаквам до понеделник да ми представите състав на Министерски съвет, който да се ангажира с тази задача. Ако постигнете успех, изборите ще се проведат на 27 октомври," добави президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари