Румен Радев: Никога не съм отказвал среща на чужд президент

0
Президентът призовава за последователна политика от страна на Скопие
Президентът призовава за последователна политика от страна на Скопие Снимка: Румен Радев / Facebook

Президентът призовава за последователна политика от страна на Скопие

Президентът Румен Радев направи ключово изявление относно отношенията между България и Република Северна Македония (РСМ) чрез своя профил в социалната мрежа. В публикацията си държавният глава подчерта важността на диалога между двете страни и очакванията за разрешаване на отворените въпроси.

"Никога не съм отказвал среща на чужд президент, посетил България, независимо по какъв повод", заяви категорично президентът Радев, потвърждавайки отвореността на страната ни за диалог с РСМ. Той изрази надежда, че този диалог ще допринесе не само за културното сближаване и икономическото сътрудничество, но и ще адресира нерешените проблеми между двете държави.

Радев подчерта необходимостта от спазване на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, както и на свързаните с него протоколи и заключения на Европейския съвет от лятото на 2022 година. Тези документи, приети с консенсус от всички държави-членки на Европейския съюз и със съгласието на РСМ, са ключови за отварянето на пътя към пълноценна европейска интеграция на нашата съседка.

Особено внимание беше обърнато на значението на Транспортен коридор 8. Според президента Радев, ангажирането на ръководството на РСМ с този проект ще бъде ясен индикатор за истинските европейски амбиции на страната и стремежа ѝ към по-голяма свързаност и сигурност в Югоизточна Европа.

В заключение, българският президент изрази очакванията си изявеното желание за диалог и разбирателство от страна на президента Гордана Силяновска да се трансформира в последователна политика на правителството на РСМ. Това послание подчертава важността на съгласуваността между различните институции в РСМ за постигане на реален напредък в двустранните отношения.

Изявлението на президента Радев идва в момент на засилен интерес към развитието на българо-македонските отношения и подчертава ключовата роля на България в процеса на европейска интеграция на Западните Балкани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...