Румен Радев и Илияна Йотова ще участват в церемонията по интронизация на новия патриарх

0
Това съобщиха от прессекретариата на президентството
Това съобщиха от прессекретариата на президентството Снимка: БТА

Това съобщиха от прессекретариата на президентството

На 30 юни, неделя, от 15:00 часа президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемонията по интронизация на новоизбрания Български патриарх в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”. По време на церемонията държавният глава ще произнесе приветствено слово.

В 18:00 часа пред паметника на „Незнайния воин“ държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните роти от Националната гвардейска част, след което ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Държавният глава и Негово Светейшество новоизбраният Български патриарх ще положат венци и ще отдадат почит пред паметника на „Незнайния воин“, след което ще се състои тържествен марш на представителните роти от Националната гвардейска част.

Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 2222222222
    Свобода на словото в България, дори и да е под всяка статия за един либиец.
  • 0
    2
    ами питай си!
    Под всяка статия все същите простотии! Интересно от какви особи?!? Или недоклатени, или „баджанаци“, за друго не се сещам, а, да и такива с еректилна дисфункция, завиждащи, ще знаете!
  • 3
    1
    Само да попитам
    Кметът на град Русе, високоуважавания от всички г-н Пенчо Милков, ще участва ли в церемонията по интронизацията на новия Патриарх? И дали съпругата му ще е част от церемонията? Ей така питам, за един фейсбук маниак.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари