Румен Овчаров: БСП обслужва интересите на Пеевски и Борисов

0
БСП се превръща в клиентелистка партия
БСП се превръща в клиентелистка партия Снимка: Пресцентър на БСП

БСП се превръща в клиентелистка партия

В последните месеци БСП се намира в центъра на политическа буря, която разтърсва основите на партията. Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП, направи остри изказвания пред БНР, в които обвини новите ръководители на партията в клиентелизъм и обслужване на интересите на Делян Пеевски и Бойко Борисов.

„Досега БСП е била партия с друг морал и с друг статут, а сега я правят клиентелистка партия, която обслужва интересите дали на Делян Пеевски, дали на Бойко Борисов, или на някой друг“, заяви Овчаров.

Преврат в БСП и бъдещето на партията

Овчаров подчерта, че новите лидери на БСП са изградили клиентелистки структури, които обслужват собствените си интереси. Той прогнозира по-нисък резултат за БСП на следващите избори и обвинява новите лидери, че са се крили зад Корнелия Нинова, докато тя беше председател на партията.

„В БСП има преврат на хора, които до оня ден са се крили зад Корнелия, нямаха смелостта да го направят по-рано, а след като тя си подаде оставката“, коментира той.

Корнелия Нинова и новият председател

Според Овчаров, Корнелия Нинова е трябвало да подаде оставка като председател на партията още преди три години. Той смята, че новите лидери на БСП се страхуват от възможността Нинова да се кандидатира за трети мандат, тъй като нейният авторитет в структурите на партията е несравним с техния.

„Много ги е страх новите лидери на БСП, че Нинова, ако реши да се кандидатира за трети мандат, не могат да я спрат, защото нейният авторитет в структурите на партията е несравним с техния“, заяви Овчаров.

Политическа криза и бъдещи избори

Овчаров също така прогнозира, че кабинет с мандат на ДПС няма да има и че политическата класа е основната причина за ниската избирателна активност в България. Той подчерта, че само с избори може да се реши нещо, а не с договорки и сглобки между корумпирани политици.

„Тази политическа класа е основната причина за това, което се случва в България, затова хората не отиват да гласуват“, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...