Румънският флот обезвреди мина в Черно море

0
Над 100 мини са открити и унищожени от началото на конфликта в Украйна
Над 100 мини са открити и унищожени от началото на конфликта в Украйна Снимка: ВМС

Над 100 мини са открити и унищожени от началото на конфликта в Украйна

Военноморските сили на Румъния извършиха успешна операция по обезвреждане на блуждаеща мина, достигнала до черноморското крайбрежие на страната. Инцидентът бе съобщен от Министерството на отбраната на Румъния и предаден от националната телевизия.

Рано във вторник, местните власти сигнализираха флота за неидентифициран предмет, изхвърлен на брега близо до Гриндул Китук в югоизточната част на страната, в района на делтата на река Дунав. Районът е от особено стратегическо значение, тъй като делтата на Дунав е територия, споделяна между Румъния и Украйна.

Снимки, направени на място, показват, че обектът най-вероятно е противодесантна морска мина от типа YaRM. Веднага след идентификацията, мината бе обезвредена чрез контролирана експлозия, която бе извършена около 7:50 часа местно време. По този начин бе предотвратена потенциална опасност за населението и околната среда в района.

Черно море е изключително важен регион за доставките на зърно, нефт и нефтени продукти. Морето се споделя от България, Румъния, Грузия и Турция, както и от Украйна и Русия, което го прави особено уязвимо на рискове, свързани с военни действия.

От началото на войната в Украйна през 2022 година, повече от 100 блуждаещи мини са били открити и унищожени в Черно море. Тези мини представляват сериозна заплаха не само за корабоплаването, но и за живота на хората по крайбрежието. За предотвратяване на подобни инциденти, Румъния, България и Турция създадоха съвместна работна група, която е натоварена със задачата да обезврежда мините, които достигат до техните брегове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    🌪️⚡⚡🌪️⚡⚡⚡🌪️🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸
    🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁😀😄😁😄😃😄😃😄🤩😍🥹😚🙂🥰🫥😶‍🌫️😐😬🤔🫡🧐😒🧐😮‍💨🤗🫥😶‍🌫️🫥☹️😵😫😩🤮😴😇😇👻☠️💀💀🌚🌚🌚👻👻🤓🤓🤓💀👻😇😇😇🌚🌚💩💩💩💩💩💩🕳️🕳️🕳️💘💝💝👀👀🦿🦾👎👎👎💅🤳🙏💅🤽🚣🚣🏊🧕👯👯👯💃💃💃💃🌿🌿🌷🌷💐💐💐🪻⛄⚡🌪️⚡⚡⚡⚡⚡🌪️🏖️
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...