Румънски туристи напълниха Златни пясъци

3
Румънски туристи напълниха Златни пясъци
Видео: БГНЕС

Ресторанти с биодомати и фолклорни фестивали обединяват българи и румънци

От години румънските туристи са сред най-редовните гости на българските курорти, като предпочитат нашите плажове, ресторанти и хотели. Високото им присъствие е особено забележимо и в нощните заведения, които често са пълни предимно с туристи от северната ни съседка, споделят представители на местния туристически бизнес пред БГНЕС.

Администратор на един от големите хотели в курортния комплекс Златни пясъци коментира, че тази тенденция се е запазила, но сезонът не е бил толкова успешен, колкото предишните години. „Тази година броят на туристите е намалял, а оборотите също не са толкова високи“, признава той. „Създава се впечатление, че туристите разполагат с по-малко средства в сравнение с преди.“

Културната програма в курорта също не остава на заден план. Под символа на миниатюрната Айфелова кула, разположена в центъра на комплекса, се провежда фолклорен фестивал, който обединява българи и румънци. Танцовите състави и посетителите на събитието се хващат заедно на традиционни хора, демонстрирайки близостта в културите на двете нации.

Въпреки по-слабия сезон, курортът продължава да привлича посетители. Заведенията и атракционите все още функционират, плажовете остават пълни, а настроението сред туристите е приповдигнато през целия ден.

Местните ресторантьори също проявяват креативност, за да привлекат повече клиенти. Един от тях е изградил специална градина, в която се отглеждат биодомати, което е истинска атракция за посетителите, търсещи здравословна храна.

Докато румънските туристи се присъединяват към българските празненства по случай Деня на Съединението, утрешният ден носи още по-голяма символика в българо-румънските отношения. На 7 септември се отбелязват значими годишнини – освобождението на Добрич по време на Първата световна война и подписването на Крайовската спогодба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари