Румънски ТИР изгоря на Подбалканския път София - Бургас

1
Огнеборци са потушили пожара преди да се разпространи към близката широколистна гора
Огнеборци са потушили пожара преди да се разпространи към близката широколистна гора Видео: NOVA

Огнеборци са потушили пожара преди да се разпространи към близката широколистна гора

Тежкотоварен камион с румънска регистрация изгоря напълно при инцидент на Подбалканския път София - Бургас в района на град Мъглиж. Превозното средство, натоварено със строителни материали, се е самозапалило по време на движение, предизвиквайки пожар, който е създал сериозни затруднения по един от основните транспортни коридори на страната.

Огънят обхваща ремаркето и заплашва гората

Инцидентът се е случил в критичен момент, когато шофьорът на камиона е забелязал дима и бързо е реагирал, спирайки на безопасно място. Въпреки усилията му да овладее ситуацията, огънят бързо се е разраснал, обхващайки ремаркето и товара. Пламъците са се разпространили с такава скорост, че скоро са достигнали до широколистна гора в близост до пътя, заплашвайки да предизвикат по-голям горски пожар.

Свидетели на инцидента са подали сигнал до службите за спешна помощ, което е довело до бързото мобилизиране на няколко противопожарни екипа от близките райони. Огнеборците са успели да овладеят разрастването на пожара и да предотвратят по-сериозни щети върху горската растителност. Въпреки техните усилия, стоката, както и самият влекач, са били напълно унищожени от огъня.

Причините за пожара ще се разследват

На място е пристигнал и екип на полицията, който е започнал разследване за установяване на причините за самозапалването на камиона. Според първоначалните данни, инцидентът може да се дължи на техническа неизправност или прегряване на превозното средство, но точните обстоятелства ще станат ясни след завършване на експертизите.

Пътният участък в района на инцидента е временно блокиран, а движението се регулира от органите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари