Румънски художници представят изложба в Екомузея

2
Откриването е насрочено за 2 август
Откриването е насрочено за 2 август Снимка: Facebook

Откриването е насрочено за 2 август

На 2 август от 18:00 часа в залата за временни изложби на Екомузея с аквариум в град Русе ще бъде открита изложба на румънските художници Мойс Буланчя, Елисавета Мелинте и Виктория Динкъ. Под надслова „Изкуство през Дунав“, експозицията ще представи 60 живописни платна, които ще очароват публиката със своето разнообразие и дълбочина.

Изложбата включва произведения с различни тематики – от природни пейзажи и флорални картини до абстракционизъм и портрети. Тримата творци използват разнообразни техники и материали, включително акрил, масло и смесена техника, за да пресъздадат своето вдъхновение от заобикалящата ги среда, природата и културните традиции на Румъния.

Инициатор и основен двигател на изложбата е Мойс Буланчя, който за втори път представя свои творби в Русенския музей. Миналата година художникът гостува в Екомузея близо два месеца, като основната му цел беше да сподели и разкаже чрез картините си за румънската култура и светоусещане. Този път, освен че ще подреди своите платна, Мойс Буланчя ще остане в музея в продължение на четири дни след откриването, за да рисува на място пред публика. Това събитие ще предостави уникалната възможност на посетителите да наблюдават творческия процес на живо, като така ще се създаде по-добро взаимодействие и разбиране на изкуството.

Подобна практика, при която художници творят на живо пред публика, е популярна в световните музеи и има за цел да сближи зрителите с изкуството, като им даде възможност да видят как се ражда едно произведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари