Румънче се бори за живота си след катастрофа на пътя Разград - Шумен

1
Инцидентът стана вчера до разклона за село Веселина
Инцидентът стана вчера до разклона за село Веселина

Инцидентът стана вчера до разклона за село Веселина

На 19 август 2024 година, малко след 14:00 часа стана тежка катастрофа на пътя Разград - Шумен, в близост до разклона за село „Веселина". 11-годишно момиче е с опасност за живота.

Товарен автомобил „Волво“, управляван от 54-годишен мъж от град Шумен, е пътувал в посока Шумен, когато при навлизането си на главния път отнема предимството на движещия се от град Варна към Русе лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 43-годишен гражданин на Букурещ, Румъния. При удара лекият автомобил се блъска в предната лява част на камиона, което води до сериозни наранявания за всички пътници в „Мерцедес“-а.

В резултат на инцидента румънските граждани, пътували в леката кола, са хоспитализирани в болницата в град Разград. Водачът на автомобила е настанен в Хирургичното отделение с фрактура на десен крак. Возещата се на предната седалка 28-годишна жена е пострадала сериозно, с фрактура на дясно бедро, и е приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ). Медицинските екипи съобщават, че състоянието ѝ е критично и все още съществува временна опасност за живота ѝ.

Най-сериозно е пострадало 11-годишното момиче, което е настанено в същото отделение - ОАИЛ, с опасност за живота. Детето е под непрекъснато наблюдение от страна на медиците, които правят всичко възможно, за да стабилизират състоянието му. Останалите две деца, на възраст девет и седем години, които също са пътували на задната седалка на лекия автомобил, са настанени в Хирургичното отделение за наблюдение, но състоянието им е по-леко в сравнение с това на 11-годишната им спътничка.

Пробите за алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни, съобщи Илияна Георгиева, говорител на Областната дирекция на МВР - Разград. Разследването на причините за катастрофата продължава, като по случая се води досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари